Foto:

Houd vol, wij denken aan u

Woonbron verrast zijn huurders

Een brede glimlach, dankbare woordenrozen en ja zelfs met pakjes fris. Op deze en andere wijze lieten huurders van Woonbron in Delft hun verhuurder weten hoe zeer zij de spontane ‘hart-onder-de-riem’- verrassing waarderen. Het is een rare tijd waarin vooral ouderen in huis moeten blijven. Een bos bloemen, een belletje, een persoonlijk geschreven kaart, een mini-concert. Het zijn enkele voorbeelden van hoe Woonbron in de afgelopen weken zijn bewoners in seniorencomplexen laat weten dat hij er ook in deze coronatijd voor hen is. Ook de komende tijd volgen nieuwe verrassingsactiesIntussen luidt de hartenkreet voor alle huurders“Houd vol, wij denken aan u!”

Samen komen we deze gekke tijd te boven

“Met tranen in mijn ogen ging ik weer mijn ‘cel’ in na een verwarmend muzikaal onthaal. Een zo lieve traktatie van jullie kant. Ik heb gedanst, gezongen en geklapt. Een wave met de kwetsbare buren aan de overkant op You never walk alone was de kers op de taart. Oprechte dank hiervoor en voorwaarts.” “Hoe mooi is zo’n terugkoppeling van een bewoner te krijgen”, zegt Karin van Dreven bestuurder van Woonbron. “Ook Woonbron moest door de uitbraak van het coronavirus zijn dienstverlening aanpassen. De veiligheid van onze bewoners en medewerkers staat immers voorop. De richtlijnen van de overheid geven ons duidelijkheid over hoe we in deze tijd ons werk aan goed en prettig wonen kunnen blijven doen. Of dat bepaalde zaken tot betere tijden moeten wachten. De aanpassingen gaan ook over maatwerk aan bewoners die door deze crisis in financiële nood zijn gekomen. Zij kunnen altijd bij ons aankloppen. Alleen samen komen we tot oplossingen. Onze complexbeheerders zijn nog volop aan het werk in onze buurten. Sowieso voeren we alle werkzaamheden buiten gewoon uit. Dat is fijn. Ik hoop dat alle bewoners nog meer rekening met elkaar houden en nog even geduld hebben. Alleen samen komen we deze gekke tijd te boven.”

Hartverwarmende initiatieven

Naast onze acties om onze huurders een hart onder de riem te steken, haakt Woonbron ook graag aan bij hartverwarmende initiatieven van anderen. Zo is landelijk via crowd funding geld ingezameld om ouderen in studentensteden op 5 mei te trakteren. Een ontzettend mooi gebaar waarvoor Woonbron enthousiast zijn seniorencomplexen in Delft heeft aangemeld. En zo brachten studenten die dag bij 1215 adressen deze lekker traktatie met de complimenten van de corporatie. Intussen zijn tussen de dagelijkse werkzaamheden door 342 bossen bloemen uitgedeeld en even zoveel persoonlijk geschreven kaarten bezorgd. De mini-concerten van vorige week in twee woongebouwen smaken naar meer. Nieuwe ideeën worden uitgewerkt. Houd vol, wij denken aan u.

Meer berichten