De Delftse terrassen mogen vanaf 1 juni deels weer open.
De Delftse terrassen mogen vanaf 1 juni deels weer open. (Foto: Annemarie de Vries)

Horeca vraagt hulp van gemeente

KHN (koninklijke horeca Nederland) afdeling Delft heeft een brandbrief gestuurd naar het college en gemeenteraad van Delft, waarin ze hulp vragen voor de Delftse horeca.

Delft - Deze brief wordt in de komende raadsvergadering van 14 mei besproken. Belangrijkste vraag is afstel van diverse belastingen en leges voor de horeca en het verzoek tot een veel actievere steun aan de lokale horeca. Dit laatste door ze bijvoorbeeld meer ruimte te geven op het terras. Andere gemeenten zijn Delft allang voor gegaan in toezeggingen en maatregelingen.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte op woensdag 6 mei werd duidelijk dat de horeca beperkt weer open mag op 1 juni. Hierbij moet wel de anderhalve meter afstand in acht worden genomen en mogen maximaal 30 personen per etablissement worden toegelaten. Stip, CDA, SP en D'66 hebben al aangegeven voorstander te zijn van vergroten van de terrasruimte. Marcel Harink (STIP): “Op plekken waar er weinig ruimte op de straat is moeten we kijken of het mogelijk is om meer ruimte vrij te maken. Zo zouden we parkeerplaatsen tijdelijk kunnen opheffen of waar mogelijk terrasboten plaatsen. Zo kunnen Delftenaren veilig op het terras zitten en kunnen ondernemers gelukkig wat verdienen!”.

Meer berichten