Foto: Reinier de Graafziekenhuis

Corona huisartsenpost verhuist terug naar het Reinier de Graaf ziekenhuis

De huisartsenpost, die tijdelijk was onder gebracht in het gebouw van Basalt, keert op 14 mei terug naar de vertrouwde locatie in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Deze speciaal ingerichte huisartsenpost is 24 uur per dag open en blijft dienst doen als Corona huisartsenpost. Hier kunnen patiënten terecht die door een huisarts gezien moeten worden en een verdenking op Corona hebben. Daarmee is de locatie in Basalt opgeheven. 

Hoe werkt de Coronapost?
Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts en tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt op de Coronahuisartsenpost in Delft. Op de Coronahuisartsenpost wordt niet getest op Corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. 

Geen Corona?
Vanaf 14 mei kunnen ook patiënten die geen Corona gerelateerde klachten hebben in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen weer terecht bij de huisartsenpost Delft.

Veilige zorg
Om alle zorg veilig te laten verlopen, heeft de huisartsenpost samen met het ziekenhuis uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. Deze zijn er op gericht om patiënten die mogelijk besmet zijn met corona strikt gescheiden te ontvangen en te behandelen.

De zorg op de  Coronahuisartsenpost in Delft is er voor alle patiënten van de huisartsen in Westland, Midden Delfland, Hoek van Holland, Delft, Pijnacker en Nootdorp. 

Meer berichten