Foto:

Mantelzorgactie Delft voor Elkaar zorgt voor steun en trots

In tijden van corona neemt de druk op mantelzorgers enorm toe. Een reden voor Delft voor Elkaar en vrijwilligersorganisatie Gewoon Mensen om de handen ineen te slaan en iets extra’s te doen voor Delftse mantelzorgers. Woensdag 13 mei zijn ruim 80 vrijwilligers, waaronder veel studenten, de uitdaging aangegaan om bepakt met relevante tijdschriften 1300 mantelzorgers te bezoeken voor een ‘praatje op afstand’. 

 Mantelzorgactie

Woensdag 13 mei. 15:45 uur. Een mevrouw uit de molenwijk in Buitenhof ontvangt van Berber, studente civiele techniek aan de TU Delft, een tas  met daarin een magazine van Mantelzorg.nl en een nieuwsbrief van mantelzorg Delft voor Elkaar. Een bijzonder gesprek volgt. “Normaal gesproken zorg ik voor mijn moeder, maar zij is op dit moment in Rusland en we kunnen dus helemaal niet bij elkaar zijn”, aldus mevrouw Van Room. Deze middag beseft Berber eens te meer waarom zij vrijwilliger is bij Gewoon Mensen. “De mantelzorgers staan altijd voor anderen klaar. Mooi om ook eens aan hen te vragen hoe het met hen gaat  en een luisterend oor te bieden’’. 

 1300 Delftse mantelzorgers ontvingen dit pakket, maar kregen bovenal de ruimte om even hun hart te luchten. Ingrid van den Berg van Delft voor Elkaar was duidelijk: “Gewoon mensen heeft een grote groep vrijwilligers die enthousiast klaar staat om hun steentje bij te dragen. Wij bij Delft voor Elkaar weten waar vraag naar is en weten de mensen te vinden; zo ontstond een sterke samenwerking.’’ Na het succes van afgelopen woensdag is de intentie door beide partijen uitgesproken dit in de nabije toekomst vaker te doen. Juist in deze periode als deze, waarin de coronamaatregelen ons allemaal raakt. Hulp nodig of hulp bieden? stuur een mail naar info@delftvoorelkaar.nl en de matchmakers van delft voor elkaar brengen zorgvraag en –aanbod bij elkaar.

 Delftse mantelzorg

Delft voor Elkaar heeft momenteel 1500 Delftse mantelzorgers in beeld. Mantelzorger ben je als je langdurig of intensief voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste zorgt. Dit is niet beroepsmatig, maar doe je omdat je een persoonlijke band met iemand hebt. 

 Delft voor Elkaar

Delft voor Elkaar is op maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur. Op vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur. Bel naar 015 76 00 200 of stuur je vraag per e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Kijk op www.delftvoorelkaar.nl voor meer informatie en alle details.

Meer berichten