Foto:

21 mei Livestream Concerten Michael Varekamp en The Legends

Jazztrompettist Michael Varekamp & The Legends geven donderdag 21 mei hun eerste - van drie -  livestream concerten JAZZ & STORIES. De concerten zijn live te volgen via de livestream vanuit het Rietveldtheater in Delft (in deze tijd omgedoopt tot Rietveld-thuis-theater te volgen via de thuisbuis). Het tweede en derde concert zijn zelfs live te bezoeken door een beperkt publiek. The Legends met Michael Varekamp zijn bekend van onder andere de succesvolle muziektheatervoorstellingen Miles! en I am a soulman.

 “In mijn optiek missen we allemaal het bezoek aan andere plekken, sferen, muziek en mensen in een dynamische omgeving. Zo ontstond het idee om op locatie te gaan streamen, met bewegende camera.” Varekamp

 Verhalen & Muziek van jazzlegendes
In de live concerten vanuit het Rietveldtheater keren ze terug naar hun favoriete shows Louis!, Miles! en Swingin’ in New Orleans. Shows waarin muziek, verhalen en beelden samensmelten en het publiek meenemen in de hoofden van de legendes van de jazz. In de cast bevinden zich topmusici zoals Harry Emmery, Jerome Hol, Yoran Aarssen, Manuel Hugas en Erik Kooger.

 Wervelende klanken
The Legends gingen de laatste vijf jaar als een wervelwind door de Nederlandse theaters met theatershows over jazz grootheden als Louis Armstrong, Miles Davis en Billie Holiday.  Ze zouden 13 maart in première gaan met hun nieuwe voorstelling The Soul Preacher met aansluitend een tournee naar Suriname met dit gezelschap.

Swingin’ Paris is het nieuwe theaterprogramma van The Legends dat naar verwachting vanaf begin oktober op tournee door het land gaat.

 Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award. Hij stond op prominente podia zoals Jazz at Lincoln Center en trad hij onlangs op met Branford Marsalis. Wiboud Burkens is een veelgevraagd toetsenist en producer en werkte o.a. met Candy Dulfer, Chaka Kahn en Leon Ware. Hij schreef en produceerde ook voor Lalah Hathaway. 

 WEKELIJKS VAREKAMP LIVE!

Naast de serie in het Rietveldtheater streamt Varekamp sinds enkele weken met bevriende jazzmuzikanten iedere zondag tussen 15.00-16.00 via zijn eigen Facebookpagina.

VarekampLive! wordt gemaakt op verschillende locaties met steeds wisselende musici zoals joris Teepe, Rolf Delfos en Bas van Lier. De kijker is vrij om te doneren via de tikkie-link.

“Ik vind het belangrijk dat er uitgerekend in deze tijd mooie dingen gemaakt blijven worden. Het brengt (juist) de kracht van de kunst naar boven.”

PROGRAMMA

 21 Mei             20.30  Louis!                                     Een ode aan Louis Armstrong

18 Juni            20.30  Miles!                                     Een ode aan Miles Davis

16 July            20.30  Swingin’ New Orleans!           Een ode aan Louis Prima & Fats Domino

 

Meer berichten