Foto:

Scouting Willem de Zwijger start haar activiteiten weer op

Vorig weekend hebben veel scoutinggroep hun fysieke bijeenkomst weer opgepakt. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Scouting Willem de Zwijger is daarom blij dat ze haar activiteiten weer kan opstarten.

Beweging voor kinderen en jongeren
Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Strenge richtlijnen
Uiteraard houdt scouting Willem de Zwijger zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat de verschillende leeftijdsgroepen zich verdelen over de twee clubhuizen die de scoutinggroep heeft. De jongste groepen houden hun programma rondom hun clubhuis in de Delftse Hout, en zijn alweer te vinden in hun kano’s.

De oudere kinderen zouden normaal gesproken wekelijks gaan zeilen met hun zeilboten. Dat is nu helaas nog niet mogelijk, maar de scouts vermaken zich met een alternatief programma in ‘Het Kruithuis’. Dit Delftse monument heeft een grote buitenruimte beschikbaar waar de scouts allerlei verschillende spellen kunnen spelen.

Zomerkamp
Scouting Willem de Zwijger staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.

Open ochtend
De scoutinggroep deelt haar programma graag met de andere kinderen in Delft die lang binnen hebben gezeten. Zaterdag 23 mei mogen alle kinderen tussen de vier en acht jaar oud meedoen met het scoutingprogramma. Kijk voor meer informatie over de locatie, tijden en aanmelden op www.scoutingwdz.nl

Meer berichten