Foto:

Gratis Red de Bij! pakket voor basisschoolkinderen in Delft

Honey Highway stelt gratis werkbladen over bijen en bloemenzaad beschikbaar voor kinderen van Haagse en Delftse basisscholen. Kinderen leren op deze manier over het belang van de bij. Door het zaaien van bloemenzaden helpen ze tegelijkertijd de bijen. 

Delft - Dat is nodig, want de helft van de wilde bijen is ernstig bedreigd. Honey Highway komt met dit initiatief, omdat zij zich richt op praktijkeducatie over bijen en graag iets wil doen voor kinderen die nu meer thuis zitten. 

Delftse basisscholen kunnen de werkbladen en het bloemenzaad aanvragen via info@honeyhighway.nl onder vermelding van: naam school en contactpersoon, adres en het aantal kinderen van de onderbouw en/of bovenbouw. De scholen ontvangen dan digitaal de werkbladen en per post het biologische bloemenzaad. Er is een werkblad voor de onderbouw en voor de bovenbouw.

Zaai mee!

De opdrachten op de werkbladen sporen de kinderen aan om op zoek te gaan naar wilde bloemen en te kijken hoe bijen stuifmeel verzamelen. Het bloemenmengsel (ter waarde van 3,00 euro) bestaat uit 11 soorten wilde bloemen (o.a. Boekweit, Dille, Goudsbloem, Korenbloem, Koriander) geschikt voor bijna iedere grondsoort. Deborah Post (Honey Highway): “Er is nu veel te weinig voedsel en te weinig variatie in voedsel voor bijen. Bijen hebben dus onze hulp nodig.

Als ieder basisschoolkind 5 vierkante meter wilde bloemen in de tuin of op een stukje grond in zijn omgeving zaait, ontstaat er een kleurenzee met voedsel voor bijen, andere insecten en vogels.

” Er is voor 50 scholen bloemenzaad beschikbaar. De actie geldt zolang de voorraad strekt’.

Samenwerking
Dit is een initiatief van Honey Higway, in samenwerking een groep ondernemers die meer Biodiversiteit in Nederland willen.

Meer berichten