Pakket met streekproducten voor zorggroepen van Ipse de Bruggen


Een medewerker van Ipse de Bruggen met het pakket. (Foto: Ipse de Bruggen)
Een medewerker van Ipse de Bruggen met het pakket. (Foto: Ipse de Bruggen) (Foto: )

Pakket met streekproducten voor zorggroepen van Ipse de Bruggen

Het zijn zware tijden voor zorgaanbieders én voor mensen die juist afhankelijk zijn van zorg. Daarom ontvingen enkele tientallen groepen van zorgaanbieder Ipse de Bruggen deze week een pakket met heerlijke streekproducten. Een hart onder de riem van de Rabobank, in samenwerking met enkele Delftse ondernemingen.

“Ipse de Bruggen verleent zorg in heel Zuid-Holland aan meer dan 5000 mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking”, vertelt directeur Volwassenzorg Pascal Derksen. Voor die mensen en hun begeleiders zijn het zware tijden. Zo worden bezoekersregelingen aangepast en cliënten hebben al weken geen dagbesteding. Dat trekt een wissel op cliënten en medewerkers. Ondanks dat loopt de zorg gewoon door, mét aanpassingen, maar zonder klachten. Derksen: "Mensen in de zorg cijferen zich vaak weg."

Daarom was Derksen zeer verheugd met het spontane cadeau van Rabobank. "Een groot compliment voor onze mensen." Dat cadeau bestaat uit een pakket met ruim tien streekproducten: van meel tot eieren, en van jam tot boter. De pakketten zijn samengesteld door Boordevol, het bedrijf van Marlies Kreutz dat agrarische ondernemers helpt met hun lokale afzet. "Het is fantastisch als je zo samen kunt werken voor een lokaal goed doel."

De pakketten zijn afgelopen maandag bezorgd bij 52 groepen van Ipse de Bruggen, verspreid over de regio. In Delft gebeurde het transport door Fier Fietskoerier, de sociale onderneming van Harmen van der Laan. "Het mes snijdt aan drie kanten: de ontvangers krijgen een mooi pakket, de lokale ondernemers zijn geholpen met hun afzet, én een mix van Delftenaren met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt verzorgt het vervoer."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden