Foto:

Persbericht: 'Hart onder de riem'-wandeling door Delft

De Delftse waterondernemer Sybolt Harkema heeft zijn initiatief voor het station in Delft opnieuw uitgebreid. Nu de rondvaartschepen vanwege Corona-crisis al sinds 16 maart 2020 stilliggen, wil de rondvaartorganisatie Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft toch iets positiefs bijdragen. Op het dak van de antieke Salonboot Tromp lezen voorbijgangers op dit moment in het groot een gedicht van Ans van Kessel uit Stevensbeek. De diverse uitspraken en gedichten verschijnen daarna op verschillende andere locaties in Delft.

Sinds het begin van de Corona-crisis waren op het dak van de antieke salonboot al gedichten van de tekstschrijvers en dichters Merel Morre en Yanaika Zomer te lezen, maar ook een uitspraken van de Italiaanse premier Giuseppe Conte en van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterre. Vanaf 19 mei 2020 is er een gedicht van Ans van Kessel uit Stevensbeek te lezen. In haar gedicht geeft ze de lezer een beeld van de toekomst, waarin de afstand die er nu tussen mensen is ontstaan in gezamenlijkheid zal worden overbrugd.

De diverse gedichten en uitspraken zijn inmiddels ook zichtbaar op diverse andere locaties in Delft waaronder op de Markt, Vrouwenregt, Oude Delft en het Doelenplein.

Sinds 10 mei 2020 bestaat er ook de mogelijkheid om de route voor een wandeling langs alle locaties te downloaden via de website van Salonboot Rondvaart Delft. De wandeling wordt elke keer aangepast wanneer er een nieuwe locatie wordt toegevoegd.

Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft financiert de kosten van het initiatief met de verkoop van cadeau- & waardebonnen en donaties. Wij hopen het initiatief verder uit te breiden en op 2 juni 2020 opnieuw een 'gedicht op reis' te sturen en een nieuwe locatie in Delft te onthullen. Meer informatie is te vinden op www.salonbootdelft.nl.

Meer berichten