Foto:

From Holland with love

From Holland with Love dat is de dozenactie die Europa Kinderhulp voor deze zomer is gestart.`´Als de kinderen niet hier op vakantie kunnen komen dan brengen we de vakantie naar de kinderen´`

Onlangs werd bekend dat de grenzen dit jaar dicht zullen blijven voor al die kinderen die hier jaarlijks komen ´bijtanken´. Ongeveer 1000 kwetsbare kinderen worden jaarlijks opgenomen door lieve vakantiegezinnen in Nederland die zijn aangesloten bij Europa Kinderhulp. Zij geven deze kinderen een plekje in hun gezin gedurende twee weken en zorgen voor aandacht en warmte. Juist nu die kinderen het extra hard nodig hebben vanwege de lockdowns kunnen ze niet komen! Dat is heel verdrietig voor zowel de kinderen als de vakantieouders en een steek in het kloppende Europa Kinderhulphart.

Maar de organisatie laat zich niet voor één gat vangen. Vrijwel meteen na de aankondiging dat de kinderreizen niet door konden gaan deze zomer onstond er spontaan het idee om alle kinderen toch iets leuks te bezorgen en hun de boodschap te brengen dat we aan ze denken: In plaats van een vakantie in Holland bezorgen we Holland in een vakantiedoos bij hen. “From Holland with Love”. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en een ware uitdaging voor de organisatie. Al snel werden handen ineengeslagen, ideeën geopperd en ging een actieteam voortvarend aan de slag.

Ze gaan 4000 snoetjes blij maken met een funbox vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes

Europa Kinderhulp streeft ernaar ongeveer 4000 funboxen te kunnen bezorgen bij kinderen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Oekraine. Uit deze landen komen jaarlijks de kinderen die via uitzendende organisaties geselecteerd worden en in aanmerking komen voor een vakantie in Nederland.

Doe mee en maak ook een kind blij

De vele medewerkers en de trouwe vakantieouders van Europa Kinderhulp werken hard mee om dat voor elkaar te krijgen. Maar ze kunnen nog wat extra hulp gebruiken van jou. De vakantiekinderen kijken een heel jaar uit naar de vakantie die ze dit jaar moeten ontberen. Voor elke 5 euro die jij doneert op www.europakinderhulp.nl/fromhollandwithlove draag je bij aan een doos vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes. Door 5 euro extra te doneren kan je ook een broertje of zusje blij maken binnen deze kwetsbare gezinnen of gezinsvervangende tehuizen. Wil je op een andere manier meehelpen of meer weten over de actie? Kijk op FB/Europakinderhulp of mail naar fromhollandwithlove@europakinderhulp.nl

Meer berichten