Kids de hort op organiseert activiteiten voor Delftse thuisblijvers

Kinderen die tijdens hun vrije dagen thuis zijn, hoeven zich echt niet te vervelen. Kids de hort op organiseert de komende tijd een tal aan activiteiten voor kinderen tussen de 9 – en 12 jaar. Wekelijks worden er nieuwe activiteiten aangeboden. De eerste activiteiten vinden plaats in het pinksterweekend, in de vorm van een pilot.

Kids de Hort op is ontstaan uit reactie op de verandering die er op dit moment plaatsvindt in de Nederlandse samenleving. De tijdsbesteding van iedereen zal er de komende zomer heel anders uit gaan zien. Zo ook voor volwassenen en kinderen. De verwachting is dat veel Nederlanders de komende zomervakantie, al dan niet gedwongen, in eigen land blijven.

Kids de Hort op maakt van de nood een deugd. Deze zomer biedt het initiatief kinderen in Delft een origineel en veelzijdig programma in eigen stad. Buitenspelen, sport en plezier zijn de drie belangrijkste ingrediënten van het programma. De activiteiten zijn uiteenlopend van aard. Zo krijgen kinderen bijvoorbeeld de kans om aan de slag te gaan als acrobaat, om vervolgens aan te sluiten bij een muziekworkshop boomwackers. In de vakantie wordt elke week een drietal nieuwe activiteiten aangeboden, die geleid worden door professionals. Deze activiteiten worden aangeboden in dagdelen, waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Het doel van Kids de Hort op is om een aanbod te creëren waarin elk kind wekelijks iets nieuws doet of leert en zijn horizon verbreedt.

Tijdens het pinksterweekend starten de eerste activiteiten, in de vorm van een pilot. Op zaterdag 30 en zondag 31 mei gaan we trefballen, kunnen de kinderen hun lol op tijdens een workshop timmeren en gaan we muziek maken met boomwhackers. De eerste activiteiten vinden plaats aan de sportvelden van het Stanislas Westplantsoen. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de ochtend (9.00 tot 12.00) of voor de middag (13.00 - 16.00). Voor alle informatie en het inschrijven kun je terecht op www.kidfit-delft.nl

Meer berichten