Dit jaar is er geen Swim to Fight Cancer, maar het openwaterzwemmen is populairder dan ooit.
Dit jaar is er geen Swim to Fight Cancer, maar het openwaterzwemmen is populairder dan ooit. (Foto: Marjolein Jense)

D66 wil uitbreiding zwemlocaties

Met het mooie voorjaar en veel mensen die de vakantie thuis doorbrengen, ziet D66 de bui al hangen. Iedereen wil buiten zwemmen. Daarom hebben zij schriftelijke vragen gesteld aan het college over extra tijdelijke zwemlocaties.

Delft - "Afgelopen Hemelvaartsdag was het zomers weer en was het in het Delftse Hout te druk om voldoende afstand te houden. Jongeren zochten als alternatief verfrissing in het Rijn-Schiekanaal en bij de Oostsingel is een zwemmer door een uitwijkmanoeuvre van een boot nog net niet aangevaren," aldus Melanie Oderwald commissielid D66. "Komende zomermaanden zullen meer Delftenaren dan andere jaren de zomer in Delft doorbrengen. Dan kunnen ze mogelijk de verleiding niet weerstaan om buiten de officiële zwemwaterlocaties te gaan zwemmen. De zwemmers zijn zich daarbij misschien onvoldoende bewust van de gevaren."

D66 vraagt daarom welke mogelijkheden er zijn voor extra voorlichting om Delftenaren te wijzen op de gevaren van zwemmen in open water. Maar vraagt daarnaast of het college mogelijkheden voor extra tijdelijke locaties ziet en of het college bereid is hierover in gesprek te gaan met het hoogheemraadschap Delfland en de provincie Zuid-Holland.

Meer berichten