Foto:

Europees distributiecentrum Sandvik naar Harnaschpolder

Met het tekenen van de erfpachtcontracten door de gemeente Midden-Delfland en Delta Development Group, is de officiële start gegeven voor de bouw van Sandvik op het bedrijventerrein HarnaschPolder. Het Europese distributiecentrum wordt een belangrijke schakel in de planning en uitvoering van goederenstromen van Sandvik. 

Den Hoorn - Delta Development Group ontwikkelt het pand samen met European Logistics Real Estate Partners (ELREP). Het pand Het pand is ontworpen door OPL architecten en wordt gebouwd volgens Delta’s Next Generation Logistics concept. Dit betekent dat het pand voldoet een de hoogste eisen van functionaliteit, productiviteit en duurzaamheid. Zo komt er bijvoorbeeld op het dak van het pand 10.000m2 aan zonnepanelen. Het pand krijgt een vloeroppervlak van 15.730 m2 en 105 parkeerplaatsen. Het wordt uitgerust met hoogwaardige orderpicking systemen. Sandvik biedt straks een werkplek voor ongeveer 180 medewerkers. Sandvik Het pand in de Harnaschpolder krijgt in Europa een cruciale rol in de planning en uitvoering van goederenstromen van Sandvik. Sandvik is een internationaal engineering bedrijf dat producten en oplossingen levert aan de industrie. Het pand wordt ontwikkeld volgens de circulaire cradle-to-cradle principes. Dit betekent dat het gebouw aan het einde van de levensduur gedemonteerd kan worden en alle bouwmaterialen opnieuw gebruikt kunnen worden. Verder heeft het gebouw alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet en geen gas. Hiermee sluit het pand perfect aan bij de filosofie van Sandvik om duurzaamheid te integreren in al hun activiteiten.

Sonja Smit, wethouder gemeente Midden-Delfland: “Wij zijn er trots op dat dit internationale high-tech bedrijf zich in Midden-Delfland vestigt. Sandvik sluit met haar duurzame bedrijfsvoering mooi aan bij het gedachtengoed van Cittaslow. Ook vergroot Sandvik de werkgelegenheid in onze gemeente.” De oplevering van Sandvik staat gepland voor het voorjaar van 2021. Systabo, onderdeel van VolkerWessels, bouwt het pand.

Meer berichten