Lezing Mundo Resink - Van steeleconomie naar heeleconomie

Is het normaal dat we elk jaar harder werken om hetzelfde te kunnen blijven doen? Ontdek het tijdens de lezing 'van steeleconomie naar heeleconomie'? met Mundo Resink.

Mundo Resink neemt je op woensdag 24 juni mee op een ontdekkingstocht die zijn wereld ondersteboven zou zetten.

 In onze maatschappij zijn een boel dingen normaal terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Is het normaal dat we elke dag betalen voor het recht om te wonen op een aarde die van niemand is? Wat nou als we ‘normaal’ omdraaien? Hoe ziet de wereld er dan uit? En hoe kunnen wij die wereld zelf, nú, creëren?

 Op deze avond reis je samen met Mundo naar een wereld die werkelijkheid wordt zodra we haar gaan leven. En dit anders leven begint bij anders kijken. Het ingangspunt? Geld. Want wat is dat nou eigenlijk, écht?

Mundo Resink leefde, reisde en werkte in 2016 tien maanden zonder geld. Het experiment werd deel van een groter onderzoek, niet alleen naar geld, maar naar wat werkelijk leven, met elkaar en met de aarde, betekent. Hij maakte korte films, schrijft over zijn inzichten en geeft lezingen en workshops, zowel aan jongeren als aan volwassenen. Zijn doel? De handreiking geven die hij zelf zo gemist heeft. Filmpjes, verhalen en meer informatie, onder andere over zijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld, vind je op www.AstronautenOpAarde.org.

Datum: woensdag 24 juni. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 16,50. Inclusief maaltijd: € 37,-. Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).

Meer berichten