Foto:

Ontmoet auteur Ronald van Assen tijdens fotosessie

Delft – Woensdag 8 juli komt auteur Ronald van Assen naar Delft om foto’s te maken voor zijn nieuwe boek Het gevaar van het water. Het gevaar van het water is het derde deel van de succesvolle Ron & Geertje Trilogie.

‘Het verhaal is klaar. Alleen de foto’s bij de hoofdstukken ontbreken nog. Die ga ik woensdag 8 juli maken tussen 10.00 en 15.00 uur. Wie mij op die dag aanspreekt met het codewoord Ron en Geertje, krijgt een leuke attentie,' vertelt van Assen.

De Ron & Geertje Trilogie (waarvan de eerste twee delen De acht poorten en Een boodschap uit het verleden op 28 januari van dit jaar werden gepubliceerd) is volledig gesitueerd in Delft. Het verhaal speelt zich deels af in het heden en deels in het verleden. Men komt op een speelse manier veel historische details over Delft en haar inwoners te weten. In ieder deel zijn drie wandelroutes opgenomen die langs plekken uit het boek voeren.

‘Om ervoor te zorgen dat het geen zoeken naar een speld in een hooiberg wordt, zal ik een aantal locaties alvast verklappen. De rest houd ik geheim, anders weten jullie meteen waar het verhaal over gaat. Voor wie niet weet hoe ik eruit zie, zal ik een foto toevoegen. Beste advies dat ik kan geven: let gewoon op de hoed.’

De plekken waar Ronald in ieder geval één of meerdere foto’s van nodig heeft, zijn: Het station/Stadskantoor, de Bethlehemkerk, het Frisoplein, de Prinsenhof, het Reinier de Graaf Gasthuis, de Phoenixstraat, het Oude Delft, de Haagweg, de Voorstraat, het Agnethapark, de Westvest en de Jacoba van Beierenlaan.

Meer berichten