Foto: Marco Zwinkels

Inschrijving collegereeks MuseumJeugdUniversiteit in Museum Prinsenhof Delft geopend

Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen vanaf september weer terecht bij een reeks van de MuseumJeugdUniversiteit in Museum Prinsenhof Delft. Tijdens vier colleges ontdekken de kinderen de bijzondere verzameling van het museum. Zo gaan de colleges over Hugo de Groot, Willem van Oranje, Delfts zilver en Delfts Blauw. Deze najaarscollegereeks vindt plaats op de zondagen 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december om 13.00 uur en kost € 20,00 per persoon. Meer informatie en inschrijven: www.museumjeugduniversiteit.nl.

In de colleges geven verschillende experts antwoord op spannende vragen als: ‘Was Willem van Oranje een familieman?' en ‘Hoe voer je oorlog’?. Het college over Delfts zilver besteedt aandacht aan de tafelmanieren die er golden in de zestiende eeuw, met zilveren bestek en servies op tafel. En in de 17de eeuw waren er in Delft al allerlei fabrieken waar Delfts Blauw werd gemaakt. Hoe werd dat eigenlijk gemaakt en kon je er toen rijk mee worden? zijn vragen waar tijdens dit college antwoord op gegeven wordt.

De colleges duren een uur en vinden plaats in Museum Prinsenhof Delft. Net als in de rest van het museum, wordt ook tijdens deze collegereeks rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus. 

Meer berichten