Foto:

Kunstenaars gevraagd voor Pakje Kunst

Om lokale kunstenaars meer bekendheid te geven, bedacht beeldhouwer/visual artist Ro-Nalt Schrauwen het Pakje Kunst. Voor vier euro trek je een doosje met een uniek kunstwerkje van een plaatselijke kunstenaar uit een retro sigarettenautomaat.

Aan de buitenkant kun je niet zien wat erin zit, dus het is altijd een verrassing wat je krijgt. Er staan ruim 45 automaten verspreid door heel Nederland in boekhandels, kunstateliers, theaters en musea.

Oproep

Omdat het zo’n leuk initiatief is, heeft Martineke Hollander, in samenwerking met de Culturele Raad Wateringen/Kwintsheul, besloten regiocoördinator te worden in het gebied Westland, Delft en Delfland. Vooral de laagdrempelige manier om kunst onder de aandacht te brengen, sprak haar aan. Er komt vooralsnog een automaat in het Westland, maar de automaat kan gaan verhuizen binnen de regio.
Vind jij, als kunstenaar, woonachtig in de regio Westland, Delft of Delfland, het leuk om voor Pakje Kunst werk aan te leveren? Dan kun je een mail sturen naar info@kunsttineke.nl.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van pakje kunst: www.pakjekunst.com.

Meer berichten