Het transport verliep voorspoedig. Twee van Fahims verzorgers reisden mee om hem extra op zijn gemak te stellen.
Het transport verliep voorspoedig. Twee van Fahims verzorgers reisden mee om hem extra op zijn gemak te stellen. (Foto: )

Nieuwe olifant met trompetter begroet

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam - Welkom in Rotterdam Fahim! In alle vroegte arriveerde olifantenbul Fahim uit Bellewaerde (België) afgelopen donderdag in Blijdorp. Fahim wordt hopelijk de nieuwe fokman voor de Rotterdamse olifantengroep. Hij volgt de Rotterdamse olifantenbul Timber op die onlangs verhuisde naar Emmen om daar voor nageslacht te zorgen.

Fahim nam in Blijdorp al snel een verfrissende duik in het water en ging daarna rustig eten. Op afstand werd hij met luid getrompetter begroet door de olifantenvrouwtjes die nieuwsgierig toesnelden. Het is de bedoeling dat Fahim voor nakomelingen gaat zorgen bij de 10-jarige olifant Faya, die weer de dochter is van Timber. Zij heeft de leeftijd om drachtig te worden. Dat is belangrijk om de voortplantingsorganen gezond te houden.

Fahim is op 24 juli 2005 geboren in Zürich. Hij heeft nog geen ervaring met olifantenvrouwtjes. Na verloop van tijd zal hij aan Faya en de rest van de olifantenfamilie worden geïntroduceerd. Dan zullen we zien of het tussen hem en Faya gaat klikken. De 14-jarige Fahim is in elk geval een jonge, actieve bul met veel pit.

Meer berichten