Foto:

Project ‘Buurtsoepie’ in de Delftse huiskamers

Soep, wie lust het niet? Als voorgerecht, tussendoortje of bij de lunch. In Voordijkshoorn, Buitenhof en Voorhof hebben inwoners de mogelijkheid zich aan te melden om een maand lang, één keer in de week, een gratis kommetje soep te ontvangen aan huis. Buurtsoepie is een initiatief van jongeren die meedoen aan een Maatschappelijk Diensttijd (MDT-)traject in Delft. De jongeren hebben hierin samenwerking gezocht met verschillende organisaties en worden begeleid door de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar.

‘Iets voor een ander doen’, dat is de kern van het project ‘Buurtsoepie’. De jongeren van het MDT-project brengen iedere week de soep rond, nu veel Delftse inwoners minder contact hebben met elkaar. Delft voor Elkaar biedt met samenwerkingspartners een wekelijks moment aan voor persoonlijk contact. Een lekker soepie die gepaard gaat met een fijn praatmoment

Maatschappelijke diensttijd
Alle jongeren in Nederland hebben de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen voor hun eigen toekomst. Dit doen zij gedurende een periode waarin ze zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving. Door te investeren in jongeren maken we de hele samenleving sterker. In Delft loopt dit MDT- project The Real Social Next Level.


Aanmelden
Woont u in Buitenhof, Voorhof of Voordijkshoorn? Dan kunt u zich aanmelden voor een wekelijks kommetje soep. In Buitenhof en Voorhof is het project gestart en duurt het tot en met 31 juli. In Voordijkshoorn start het project na de kick-off van 30 juni a.s. Stuur een e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl met uw gegevens, of bel met Donald Basabose, buurtsportcoach Delft voor Elkaar via 06-53 60 55 58.


Over Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar is een samenwerkingsverband van de organisaties Haaglanden Beweegt, Kwadraad, MEE ZHN en Participe Delft op het gebied van sociaal werk en bewegen. Samen met vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zetten onze professionals zich in voor sociaal veilige, draagkrachtige en gezonde wijken. Gezamenlijk doel is dat iedere Delftenaar in beweging komt en kan meedoen in de samenleving.

Meer berichten