persfoto Spreekuur
persfoto Spreekuur (Foto: )

Sprekend PK #3; Poëtisch Ingenieur en Spreekuur

Het Prinsenkwartier heeft zijn deuren weer geopend. Het eerste optreden zal worden verzorgd door De Poëtisch Ingenieur en Spreekuur.

Wil je liever vanuit je huiskamer meegenieten? Dan kan dat via ee live stream.

De Poëtisch Ingenieur vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar poëzie en raakt met klank, ritme, humor en beeldspraak. Zo maken we van onbegrijpelijke theorieën ineens magische verhalen. Laten we met verwondering als vervoersmiddel, pendelen tussen ‘niet weten’ en ‘weten’. Maak je aantekeningen? Ontdek de poëzie achter wetenschap.

Bauke Steenhuisen is universitair docent aan de TU Delft en vormt samen met Jeroen Manders en Jan Beuving het collectief Poetic Engineering.

Spreekuur

Nieuwsgierig, levenslustig of een onverzadigbare drang naar zingeving? Hoogste tijd om langs te gaan op het spreekuur van deze poëziehiaters. Niet plaatsnemen in de wachtkamer, wel alle wonden laten helen door de talige muziek van Ramón van Gammeren en Frank van Westbroek. Deze avond op recept verkrijgbaar: loopstations, gitaren, drumkids, (rijm)woorden, rap, zang en een gezonde dosis humor en zelfspot. Zie je wel: voor even patiënt zijn op Sprekend PK is zo vervelend nog niet!

Spreekuur stond in Delft eerder op Knapsack Festival en speelde op het Icarus Festival Amsterdam.

Sprekend PK

Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.

entree €7,50  of voor de live stream €4,80 tickets zijn te bestellen op www.prinsenkwartier.nl

Meer berichten