Foto: peter nientied

Corona-proof concerten ‘Wie lange noch?’ van trio TreSonanz in de Sigarenfabriek

Klassiek trio TreSonanz verzorgt in oktober een serie concerten in de Sigarenfabriek in Delft. De voorstellingen krijgen de toepasselijke titel ‘Wie lange noch?’, naar een lied van Kurt Weill. De concerten zijn mede mogelijk dankzij een donatie van het Rabobank Coöperatief Fonds. Christina Vo¨ltl (sopraan) en Natascha Morsink (mezzosopraan): “We willen weer optreden en publiek zien.”

Half maart stopte het culturele seizoen abrupt. Alle geplande optredens werden plotsklaps geannuleerd. Een groot gemis, vindt trio TreSonanz. Vo¨ltl: “Muziek maken is ons beroep, onze roeping. We missen het contact met het publiek. En ons publiek heeft de behoefte weer live iets mee te maken, iets te beleven.”

Goed nieuws dus dat voorstellingen weer zijn toegestaan, op voorwaarde dat de RIVM-richtlijnen worden nageleefd. Daarom heeft trio TreSonanz besloten in oktober een nieuwe tour te starten onder de naam ‘Wie lange noch?’, genoemd naar een muziekstuk van Kurt Weill. Morsink: “Tijdens de coronacrisis is dat een veel gestelde vraag: hoe lang nog? Mensen voelen zich gevangen.”

TreSonanz zingt tijdens de voorstelling naast liederen van Kurt Weill ook liederen, aria’s en duetten van onder meer Georg Friedrich Handel, Barbara Strozzi, Christoph W. Gluck. Hoe de voorstelling er precies uit zal zien, is nog niet bekend. Dankzij een donatie van Rabobank Coöperatief Fonds kunnen de eerste kosten betaald worden; als meer donaties binnenkomen, dan is er ook geld voor onder meer nieuwe kostuums, vertelt Morsink.

De concertreeks begint op 2 oktober in de Sigarenfabriek, in het centrum van Delft. Die is groot zat voor minstens 20 tafels voor publiek, het exacte aantal tafels wordt binnenkort bekendgemaakt. Uiterlijk 10 juli start de voorverkoop via www.tresonanz.com.

Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden: “De coronacrisis betekende een zware slag voor de culturele sector. Het is goed te zien dat er vanuit die sector weer nieuwe initiatieven ontstaan, zoals de concertreeks van TreSonanz. Daarom steunt het Rabobank Coöperatief Fonds dit initiatief van harte.”

Meer berichten