Foto:

Verkoop PoortMeesters in Nieuw Delft start donderdag 9 juli

Ballast Nedam Development en gebiedsontwikkelaar BPD hebben de handen ineen geslagen om aan de ‘oevers' van Nieuw Delft een bijzonder plan te realiseren: PoortMeesters. Een stoer en stads gebouw met ruime stadswoningen, luxe appartementen en een grote klimaatadaptieve binnentuin. De verkoop van de woningen start donderdag 9 juli.

PoortMeesters is een state-of-the-art duurzame ontwikkeling, waarbij gebruik is gemaakt van recente innovaties zoals 3D-printen, een duurzaam wateropvangsysteem en een klimaatadaptieve binnentuin. "Door gebruik te maken van de laatste technieken wordt ons hoge ambitieniveau in dit plan waargemaakt", zegt Onno Dwars van Ballast Nedam Development. "Straks heeft elke woning een eigen energievoorziening en wordt een groot opvangsysteem gerealiseerd, waar al het regenwater in wordt opgevangen. Deze slimme technieken gecombineerd met de ligging op een steenworp afstand van het historische centrum van Delft, maakt dit een bijzonder stedelijk plan op een prachtige plek in Delft", vertelt ontwikkelingsmanager Wicher Mol van BPD enthousiast.

Duurzame woningen

De duurzame stadswoningen zijn er in verschillende varianten en kunnen nog verder worden aangepast aan de wensen van kopers. De stadswoningen zijn er in 3- en 4-woonlagen variërend van 131 m2 tot 258 m2 woonoppervlakte. Standaard beschikken alle stadswoningen over minimaal 3 slaapkamers en optioneel zijn er zelfs 6 slaapkamers mogelijk! De stadswoningen hebben een heerlijke leefkeuken op de begane grond. Wil je hier een extra slaapkamer of een kantoor aan huis maken? Het kan allemaal in PoortMeesters. Verder komen er in het plan 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, lofts en een penthouse. Parkeren voor bewoners wordt opgelost onder de daktuin in de parkeergarage. De woningen in PoortMeesters zijn energieneutraal, waardoor deze in aanmerking komen voor een duurzame hypotheek met extra leencapaciteit.

Spraakmakend ontwerp

PoortMeesters dankt haar naam aan de twee poorten bekleed met Delfts Blauw keramiek, die toegang bieden tot de binnentuin. Het keramiek wordt met een 3D-printer gemaakt door Studio RAP. Dit zijn echte eyecatchers! De groene en klimaatadaptieve binnentuin vormt het hart van het gebouw en is een natuurlijk verlengstuk van de privétuinen. Zo kan er in alle rust en privacy van buiten worden genoten. Dit is een plek om te ontspannen of een praatje te maken met buren en voor de kinderen om te spelen.

Prachtige omgeving

Het project vormt de overgang van het vernieuwde, rustige stadsgebied naar de levendige, historische binnenstad van Delft, die zich op loopafstand bevindt. In de buurt vind je veel groen, de Nieuwe Gracht en een prachtig stadspark. Dit betekent stedelijk wonen op een rustige plek, op loopafstand van het station en goede bereikbaarheid richting de uitvalswegen. Op www.poortmeesters.nl is alle informatie over het plan en de verschillende stadswoningen en appartementen te vinden.

Over Nieuw Delft

Aan de rand van het historische centrum van Delft wordt een omvangrijk nieuwbouwprogramma toegevoegd, rondom het nieuwe station en stadskantoor; Nieuw Delft. Het splinternieuwe station van Delft voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van mobiliteit. Dit centrale stadsgebied kent een gebiedsontwikkeling met een omvang van circa 1.000 – 1.500 nieuwe woningen en appartementen met bijbehorende voorzieningen, op een plek waar voorheen de trein zich door de stad slingerde. De trein rijdt nu ondergronds, waarmee de binnenstad van Delft alle ruimte kreeg om Nieuw Delft te ontwikkelen. Een stedelijk gebied met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik, naast het historisch centrum. Delft kent een zeer ruim aanbod in winkelen, wonen, leren, werken en ontspannen in een mix van oud en nieuw. www.nieuwdelft.nl

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over Ballast Nedam 

Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. In elk project zijn wij ons bewust van de impact die we hebben op de directe leefomgeving, op de wereld én op de toekomst. Wij zijn een Nederlandse projectontwikkelaar met een internationale oriëntatie. Onze projecten zijn grensverleggend, zo houden wij een voorsprong op de toekomst. Ballast Nedam Development is onderdeel van het wereldwijd opererende Renaissance en is dochteronderneming van Ballast Nedam. Via hen hebben we alle mogelijke expertise en ervaring in huis. Dat maakt ons naast creatief en innovatief, ook slagvaardig en realistisch. Voor meer informatie kunt u kijken op www.development.ballast-nedam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden