Foto:

Vaartocht 400 jaar Delfshaven

Precies 400 jaar geleden vertrokken de Pilgrims vanuit Delfshaven naar Amerika om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Historisch Delfshaven heeft dit aangegrepen om deze bijzondere gebeurtenis middels verschillende activiteiten te herdenken, waaronder een vaartocht van Delft naar Delfshaven, of andersom, in het spoor van de Pilgrims.  

De organisatie van Delfshaven400 heeft in samenwerking met regionale ondernemers een vaartocht georganiseerd, met vertrekpunten in Delfshaven en Delft. De boten zijn aangepast aan de sfeer en uitstraling van begin 1600, evenals de bemanning, en varen nagenoeg dezelfde route als de Pilgrims destijds. Gedurende de vaartocht vertellen de Pilgrims zelf, maar ook tijdsgenoten zoals zeevaarder Piet Hein, over hun belevenissen met behulp van audioapparatuur. Er zijn zes verhalen, die een levendig beeld schetsen van het leven van de 17-de eeuw, afgewisseld met passende muziek uit het verleden. Al varend waant de passagier zich in de tijd van de Pilgrims.  

De vaartochten worden aangeboden in de weekenden vanaf 18 juli t/m 9 augustus. Het complete programma duurt zo’n 1.5 uur en de kosten bedragen € 29,00 per tocht per persoon, inclusief koffie en/of thee. De boten voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Voor meer informatie, boekingen en andere activiteiten van Delfshaven400, ga naar www.dehollandsevloot.nl. 

Dit programma is onderdeel van Delfshaven400. Een zeer gevarieerd cultureel programma dat Delfshaven uit 1620 koppelt aan de wijk zoals we die vandaag kennen: Vol met cultureel erfgoed waar mensen met uiteenlopende sociale en culturele identiteiten komen en gaan, samen wonen, werken, leven en uitgaan.

Kijk voor meer informatie op www.delfshaven400.nl

Meer berichten