Foto:

Delft Chamber Music Festival organiseert live concerten in augustus

Het Delft Chamber Music Festival organiseert op 1 en 2 augustus een mooi, intiem programma in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Violiste en artistiek leider van het festival Liza Ferschtman (zie foto) nodigt musici uit om samen met haar twee concerten per dag te geven. Het programma is op beide dagen hetzelfde. De concerten duren ongeveer een uur en bieden plaats aan 50 personen. Het festival zal alle voorzorgsmaatregelen rond COVID-19 treffen zodat musici en publiek veilig van livemuziek kunnen genieten. Aanvang 17:00 uur en 21:00 uur.

Zoals voor vele culturele instellingen en festivals geldt, is het deze zomer ook voor het Delft Chamber Music Festival niet mogelijk om een compleet festival te organiseren. Maar nu de coronamaatregelen iets versoepeld zijn, kan het festival toch enkele concerten programmeren waarbij het publiek en de musici op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Hierdoor is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Liefhebbers die geen kaart kunnen bemachtigen, of liever thuisblijven, kunnen de concerten volgen via de livestream. Zo kan men voor het eerst het Delft Chamber Music Festival live bijwonen vanuit huis via computer, smart-tv of tablet.

Programma

Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman heeft twee intieme programma’s samengesteld. In de middagconcerten speelt het thema ‘verbinden’ een rol waarbij o.a. muziek van Beethoven op de lessenaars staat. In de avondconcerten wordt het beroemde Octet in F gr.t. op.166, D803 van Franz Schubert uitgevoerd.

Musici

Helena Rasker (alt), Liza Ferschtman (viool), Nadia Wijzenbeek (viool), Georgy Kovalev (altviool), Hannah Strijbos (altviool) Quirine Viersen (cello), Niek de Groot (contrabas), Olivier Patey (klarinet), Bram van Sambeek (fagot) en Mees Vos (hoorn).

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de zaalkaarten start vrijdag 10 juli om 12:00 uur. Entreeprijs € 40. De kaartverkoop voor de livestream start later. Deze tickets kosten € 7,50. Tickets kunnen worden gereserveerd via de website www.delftmusicfestival.nl en telefonisch via de Nationale Theaterkassa: 0900-9203.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden