Delft voor Elkaar – Waarschuwing!

DELFT- Delft voor Elkaar en een Delftse inwoner (89 jaar) zijn begin juli slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een jonge vrouw met mondkapje heeft zich als medewerker van Delft voor Elkaar voorgedaan. Zij heeft daarbij middels een babbeltruc een poging gewaagd om het huis van de 89-jarige inwoner uit de wijk Vrijenban binnen te komen. Gelukkig heeft de attente bewoner de vrouw uit zijn huis weten te praten en heeft de vrouw het huis met lege handen verlaten.

Wij betreuren dit voorval ten zeerste, temeer omdat er getracht is om het vertrouwen van deze Delftse bewoners te schenden met gebruik van de naam Delft voor Elkaar. Als organisatie hechten wij ontzettend veel waarde aan onze integriteit.

Dit voorval is voor ons aanleiding geweest dit met u te delen en vooral te behoeden voor dergelijke zaken. Elke medewerker van Delft voor Elkaar heeft voorafgaand aan een huisbezoek persoonlijk contact met de inwoner. Inwoners zijn te allen tijde op de hoogte van een gepland huisbezoek. Als Delft voor Elkaar willen wij nogmaals benadrukken dat u als Delftse inwoner nooit zomaar een onbekend persoon in uw huis hoeft te laten.

Mocht u als inwoner in een soortgelijke situatie terecht komen, adviseren wij om direct 112 te bellen. Er kan bij twijfel ook contact worden opgenomen met ons telefoonnummer. Wij zijn te bereiken op 015 – 76 00 200.

Voor meer informatie over het voorkomen van babbeltrucs verwijzen we u door naar de website van de politie, via www.politie.nl/themas/babbeltruc.html.

Als u vragen en/of opmerkingen heeft over dit onderwerp, kunt u mailen naar info@delftvoorelkaar.nl.

Meer berichten