Foto:

Natuurcafé

Op 24 juli organiseert Natuurlijk Delfland van 10:30 tot 12:00 uur een Natuurcafé, deze vindt plaats in het natuurhuis Melarium, Melariumpad 11, Delft. Het Melarium is via de Thijsseweg in Delft te bereiken.

Tijdens dit Natuurcafé zal Josefien Bos haar ervaringen vertellen met de kievitsbloem.

Onder leiding van Anna Kreffer zullen we rond het Melarium naar insecten kijken.

Aanmelden is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden, ook voor de koffie niet. Wel is de afdelingswinkel aanwezig, hier worden diverse boeken verkocht van de KNNV Uitgeverij.

Onder het genot van een koffie of thee worden natuurervaringen door de aanwezigen uitgewisseld.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurinclusief

Elke seizoen wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het natuurhuis voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten