Foto: Dorcas

Dorcas bestaat 30 jaar en loopt de Alternatieve Vierdaagse van Nijmegen 2020 voor water en sanitatie project in Kenia

Dorcas mag weer terug zien op een mooi resultaat het afgelopen jaar en ook in 2020 mag gezien worden als een bijzonder jaar, want Dorcas Delft en Haaglanden bestaat dit jaar 30 jaar, de landelijke organisatie in Andijk gaat dit verhuizen naar Almere en bestaat dit jaar ook 40 jaar en de landelijk voedselactie dit jaar ook voor de 25 ste keer wordt georganiseert!

Wim van Dorp van Dorcas Delft en Haaglanden hoopte dit jaar voor de 35 ste keer de Vierdaagse van Nijmegen te lopen, maar de Vierdaagse werd dit jaar afgelast vanwege de Corona crisis!

Hij zou dit jaar weer 30 km per dag lopen voor een waterproject in Kenia en tevens in het kader dat hij 30 jaar voor Dorcas actief is. Maar helaas gaat de wandeling niet door dit jaar in Nijmegen en omgeving , en daarom gaat hij tijdens de Vierdaagse een alternatieve route volgen van 21 tot 24 juli en 30 km wandelen van Delft naar Delfshaven en terug. Helaas is er dan geen Vierdaagse kruis te verdienen , maar er kan dan net als vorige jaren geld worden gedoneerd voor een water project in Kenia. Dit kan worden gedaan op rek.NL 35Rabo 1270 1041 36 van de Rabobank in Delft,onder vermelding van: Vierdaagse 2020

Ook wordt dit jaar stel gestaan bij het 30 jarig bestaan van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden. Begonnen als een eenmalig initiatief met 1 vrachtwagen voor het inzameling van kleding voor de bevolking die getroffen waren door de burgeroorlog die in augustus 1990 was uitgebroken in voormalig Joegoslavië, is het na 30 jaar uitgegroeid tot een constante stroom van duizenden tonnen kleding,dekens en schoeisel en dat elk jaar opnieuw waarbij in de afgelopen 30 jaar duizenden van de allerarmsten gelopen daadwerkelijk werden en worden geholpen met kleding en voedsel in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten !

Ook de jaarlijkse landelijke Voedselactie voor Oost-Europa gedenkt dit jaar een jubileum,want die wordt dit jaar voor de 25 ste keer gehouden! Deze wordt in deze regio gehouden op zaterdag 19 december.

Kleding,dekens en schoeisel kan men ook in 2020 het gehele jaar door afgeven op het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord en bij de container op de Staalweg 1 in Delft, bij de Vreedesstraat 11 in Delfgauw en op de Churchillaan 1035 in Rijswijk. Men kan ook kijken op www.dorcashulpdelft.nl of een mail sturen naar: dorkashulpdelft@hotmail.com of bel met 070-4151013/06-485 25 932

Meer berichten