Foto:

Delftse winkeliersplatform zet na coronacrisis volgende stap

Het idee voor de website SupportDelft.nl ontstond tijdens de coronacrisis: bedenker René van Dijk bracht lokale ondernemers in contact met de inwoners van Delft, die niet meer naar hun winkels kwamen. Inmiddels zijn de coronamaatregelen flink versoepeld. Daarom zal SupportDelft.nl worden omgebouwd tot een verkoopplatform voor lokale winkeliers, vertelt Van Dijk.

René van Dijk is ondernemer en betrokken bij Delft. Zo brengt hij sinds enkele jaren de bezoekersgids Blue Pearls of Delft uit. Direct na de uitbraak van de coronacrisis merkte hij dat winkeliers die nog wél open waren (al dan niet op afspraak) moeite hadden dit te communiceren met mogelijke klanten. Daarom maakte hij de website SupportDelft.nl, onder meer met steun van het Rabobank Coöperatief Fonds. Kort na de start sloot Melanie Haaksma (van onder meer platform HartjeDelft.com) zich bij hem aan.

SupportDelft.nl bevat profielen van ruim 130 ondernemers. Daarnaast staat op de website met ‘sociale tegels’. Op die Delftsblauwe tegels staan spreuken die ondernemers een hart onder de riem steken. Doel van de tegels is dat ze gepost worden op sociale media. Daarnaast kunnen bezoekers ook een echte tegel kopen; daarmee dragen ze bij aan de onderhoudskosten voor de website. De website trok al direct veel aandacht, zowel van ondernemers als de gemeente. Inmiddels heeft de site 30.000 pageviews behaald.

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, is het tijd voor een nieuwe fase voor de SupportDelft.nl, aldus Van Dijk. Achter de schermen heeft hij met onder meer ondernemers hierover gesproken. Daaruit kwam het idee om de site om te bouwen tot een verkoopplatform: ondernemers kunnen dan dus hun producten ook online verkopen. Van Dijk: “Veel winkeliers waren voor de coronacrisis heel terughoudend voor online verkoop. Maar door de coronacrisis zagen ze in dat het een nieuw verdienmodel kan zijn. Wij willen ze daarbij helpen.”

SupportDelft.nl krijgt voor de volgende fase een financiële bijdrage van het Rabobank Coöperatief Fonds. Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden: “Middenstanders zijn het hart van een stad. Daarom waren we zeer blij met het initiatief van SupportDelft.nl bij het begin van de coronacrisis, en we steunen graag de volgende stap, namelijk fysieke winkels verder verbinden met de online wereld.”

Meer berichten