Zomeractiviteiten JOGG & Delft voor Elkaar
Zomeractiviteiten JOGG & Delft voor Elkaar (Foto: JOGG Delft)

Blijven sporten in de zomer

DELFT – In samenwerking met JOGG Delft roepen de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar Delftse jongeren (t/m 16 jaar) op om deze zomer te blijven sporten en buitenspelen. De buurtsportcoaches organiseren diverse zomeractiviteiten en zijn de hele zomervakantie (20 juli t/m 28 augustus) te vinden op de playgrounds in Delft. Kom sporten en buitenspelen in de zomervakantie!

Kinderen hebben door de coronamaatregelen veel moeten missen. Staatsecretaris Paul Blokhuis deed daarom onlangs een oproep om de basiselementen voor de bouw van de toekomst van een kind te bevorderen. Van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis. JOGG Delft en de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar geven hier gehoor aan. Tijdens diverse activiteiten wordt er niet alleen gesport met de Delftse kinderen, maar ook worden zij op een actieve manier uitgedaagd te werken aan een gezonde leefstijl.

Gezonde leefstijl
JOGG Delft is een Delfts gezondheidsprogramma en werkt samen met private en publieke partners in Delft waarbij ze 'Samen gaan voor een gezonde leefstijl en gezonde omgeving voor de Delftse jeugd'. Deze zomer is er extra aandacht voor gezonde leefstijl en krijgen de kinderen door middel van beweegspelletjes informatie over diverse thema’s. Mede dankzij Fonds1818 ontvangen de kinderen daarnaast de Fitgaaf! kalender waarmee ze ook thuis met hun ouders aan de slag kunnen gaan.

Clinics
In weken 30 t/m 35 is er een divers aanbod aan zomeractiviteiten. Daarnaast organiseren tien sportverenigingen gratis clinics in de laatste drie weken (32 t/m 35) van de zomervakantie. In samenwerking met JUMBO Delft Toelstralaan worden er appels en waterflesjes tijdens de activiteiten uitgedeeld. Houd de website www.delftvoorelkaar.nl/zomeractiviteiten in de gaten voor meer informatie of kijk op de Facebook-pagina van Delft voor Elkaar.

Zomeractiviteiten
De sportactiviteiten voor jongeren, volwassenen en senioren gaan door in de zomervakantie. Bekijk de website voor meer informatie.

Meer berichten