Hedendaagse kunst bij Het Vermeertje


Een foto van restaurant Het Vermeertje
Een foto van restaurant Het Vermeertje (Foto: )

Hedendaagse kunst bij Het Vermeertje

In deze Corona-tijd is het voor veel sectoren een lastige periode zoals de horeca en de kunst- en cultuursector. Vandaar dat kunstenaar Gabrielle Struijk en restaurant Het Vermeertje de handen ineen slaan. ‘Mijn eerste echte expositie in een galerie in Voorburg is vanwege Corona geannuleerd. Ontzettend jammer natuurlijk!’ Omdat Gabrielle toch heel graag haar schilderijen aan een groter publiek wilde tonen leek het haar leuk om in haar woonplaats Delft te exposeren. Ze benaderde restaurant Het Vermeertje met de vraag of ze haar schilderijen tijdelijk in het culinaire restaurant van Ewart en Cynthia de Koning mocht ophangen. De eigenaren van het restaurant die al 12 jaar met veel passie de mooiste gerechten op tafel zetten. Op deze vraag werd heel positief gereageerd door het echtpaar.

Het restaurant ademt de sfeer van historisch Delft en haar bewoner Johannes Vermeer maar wordt nu opgevrolijkt door de kleurrijke kunst van Gabrielle Struijk. De sfeer van Vermeer blijft de boventoon voeren in het restaurant. ‘Dat zal altijd gehandhaafd blijven’, aldus de eigenaren. ‘Maar het is leuk om wat anders aan de muur te zien, dit hadden we zelf niet snel gedurfd.’

Gabrielle Struijk maakt expressieve schilderijen met onder andere acrylverf en spraypaint op canvas doek. ‘Ik maak graag portretten van vrouwen met een krachtige blik waar zelfvertrouwen uitstraalt.’ Gabrielle wil vooral dat mensen vrolijk worden van haar werk.

De schilderijen van Gabrielle blijven de komende maanden in restaurant Het Vermeertje te zien. Ga voor de openingstijden of reservering naar www.hetvermeertje.nl . Wilt u meer kunst van Gabrielle Struijk zien, ga dan naar haar website www.gabriellestruijk.com of volg haar op Instagram of Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden