Foto:

JobOn-Tour Delft: wandelend stappen zetten naar een passende baan

DELFT – De zomer is voor velen de periode om nieuwe energie op te doen en plannen te maken voor de rest van het jaar. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit het ideale moment om je doelen vorm te geven. Daarom organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, in juli en augustus 100 wandelevents in heel Nederland voor iedereen die op zoek is naar een passende baan. In ruim 25 steden gaan deelnemers op JobOn-Tour en leggen zij niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan. In Delft organiseren Arlette van Hoeven en Petra Baljeu, beiden eventmanagers bij JobOn in Delft, vijf wandelingen met een inspirerend thema en een prikkelende inhoud.

5 wandelingen met een boodschap

In totaal staan er vijf wandelevents voor werkzoekenden in de planning met elk een eigen thema en boodschap. “Elke wandeling heeft een andere insteek. Het loopt uiteen van ontspanning en de rust vinden om weer tot jezelf te komen, tot meteen 'doen' om met gerichte doelen in actie te komen. Alles wat je nodig hebt om een baan te vinden die echt bij je past.”, aldus van Hoeven.

Wat maakt jou uniek?

De eventmanagers trappen op dinsdag 21 juli om 10.00 uur af met hun eerste event in het hart van Delft met als thema ‘De Lessen van Vermeer: Wat kan jij leren van het levensverhaal van deze schilder?'. Met als achterliggende boodschap het stilstaan bij wat iemand uniek maakt en hoe diegene dit duidelijk maakt aan zijn of haar toekomstige werkgever.

Wandelend werken aan eigen ontwikkeling

Op 29 juli wordt de keramiekroute gelopen. Met ‘Delfts Blauw Past Bij Jou’ als titel worden deelnemers uitgedaagd om te onderzoeken of wat zij altijd gedaan hebben nog steeds bij hen past. “De keramiekroute is ca 3,5 kilometer en start en eindigt op het St Agathaplein. Van Delfts blauwe lantaarnpalen tot een hommage aan Gaudi, deze route voert je langs alle Delfts Blauwe hoogtepunten van Delft. Al wandelend werken werkzoekenden aan hun eigen ontwikkeling en breiden zij op een leuke en ontspannen manier hun netwerk uit.”, aldus Baljeu.

Aan de slag met gedrag

De eventmanagers verlaten voor dit wandelevent de binnenstad om daad bij woord te voegen op het strand van Monster. Van Hoeven: "Tijdens deze inspirerende en leerzame wandeltocht op 6 augustus gaan we verder in op de 3 fasen van de Basic Change Method, geïnspireerd door het boek ‘Doen!’ van Ben Tiggelaar. Deelnemers gaan tijdens dit event aan de slag met hun eigen gedragsverandering."

Rust en ontspanning vinden

Met het vierde wandelevent op 19 augustus, ‘Stilte naast de stad’, gaan deelnemers op pad met Ariëtte Riezebos van Mindfulness Praktijk Riezebos. Tijdens deze wandeling worden oefeningen gedaan in het mooie Delftse Hout, waardoor de deelnemers direct ontspanning en meer innerlijke rust vinden en emotionele balans ervaren.

Maak kennis met NLP

De laatste wandeling in de buurt van Delft staat gepland op 26 augustus en heeft als thema: ‘Opstaan en door’. Trainer en coach Aranea de Jager leert werkzoekende door middel van de NLP-methode omgaan met de teleurstelling die je voelt als je wordt afgewezen voor die leuke baan. “We zoeken bewust de rust op in het Abwoudse Bos, omdat er diepe emoties los kunnen komen tijdens deze sessie. Deze kunnen leiden tot nieuwe inzichten, waar je voor de rest van je carrière wat aan hebt.”, aldus Van Hoeven.

Stappen zetten met gelijkgestemden 

Baljeu: "We zetten letterlijk en figuurlijk 'stappen’ met gelijkgestemden. Tijdens een wandeling kom je gemakkelijk met elkaar in gesprek. Doordat tijdens het wandelen je linker- en rechterhersenhelft samenwerken, blijft wat je bespreekt ook beter hangen. Dus we roepen iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging op om gebruik te maken van de inspiratie van anderen en de buitenlucht!”

Ga op JobOn-Tour in Delft

Meer informatie over deze wandelevents vind je op www.jobon.nl. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan ook via www.jobon.nl. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour

Meer berichten