Flyer Seniorencollege, presentatrice Lisette
Flyer Seniorencollege, presentatrice Lisette (Foto: Anouk De Kleermaeker, studio 309.nl)

Colleges van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan nu ook op televisie

Na vele succesvolle reeksen interactieve colleges door het hele land én online is Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan vanaf eind augustus ook wekelijks te zien op televisie met het programma Seniorencollege. De ingrediënten zijn hetzelfde: het programma biedt senioren een mentale uitdaging en tijdens afwisselende uitzendingen wordt hun brein aan het werk gezet. 

Presentator Lisette neemt de kijker mee naar colleges, die worden gegeven door enthousiaste studenten. Het aanbod is divers: van bluesmuziek tot kunstgeschiedenis, maar ook een college over de grootste criminelen allertijden. 

Het programma Seniorencollege is vanaf 28 augustus wekelijks te zien op vrijdag om 17.00 uur en zondag om 20.00 uur op tv-zender ONS. Dit kanaal richt zich op ouderen, heeft een bereik van 1,5 miljoen kijkers per week en is te ontvangen in ruim 4,6 miljoen Nederlandse huishoudens. ONS is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van ZIGGO en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.

Over OGJG

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (@oudgeleerdjonggedaan) bereikte sinds 2014 al duizenden ouderen. Studenten geven interactieve colleges, onder het motto 'Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd', over vakgebieden als kunstgeschiedenis en wiskunde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden