Foto:

Muzikale lezing over roman ‘Genade’ door Mirjam Vriend

Schipluiden - Woensdag 19 augustus geeft Mirjam Vriend een muzikale lezing over haar roman ‘Genade’. Een verhaal over de impact van depressie binnen een gezin, knellende familiebanden, én de kracht en schaduwzijde van de band tussen moeder en dochter.

Is depressie een biologisch defect of een noodrem van de ziel? En is depressie erfelijk? In haar lezing gaat auteur en actrice Mirjam Vriend als ervaringsdeskundige uitgebreid in op deze vragen. Ze groeit op met een moeder die aan depressies lijdt en ook Mirjam zelf maakte kennis met vijftig tinten zwart. Maar ze is er ook van overtuigd dat het accepteren van ballast in je leven essentieel is, en het doorbreken van je karma noodzakelijk. Dit om het heelproces op gang te brengen. Dat heeft Mirjam gedaan, inmiddels gaat het al heel lang goed met haar.

Aanleiding van de lezing is haar (deels autobiografische) roman Genade. De psychologische roman Genade, die diverse autobiografische elementen bevat, speelt zich af in de wereld van de klassieke muziek en gaat over een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de ballast van haar familie.

Onderdeel van de boeklezing is de monoloog ‘Vrouw smacht Moeder’, die zowel over de moederpersonage in de roman Genade gaat als over haar eigen persoonlijke ervaringen. De lezing zal muzikaal omlijst worden door een celliste.

Mirjam Vriend (1967) is de dochter van een pianiste en componist. Ze groeit op in een muzikaal milieu. Hoewel muziek tot op de dag van vandaag een belangrijke plaats in haar leven inneemt, voelt zij zich al jong aangetrokken tot acteren. Na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelt ze jarenlang in diverse toneelstukken en televisieproducties. Maar ook haar interesse voor het schrijverschap wordt steeds groter. Op haar 50e besluit ze haar hart te volgen en haar eigen levenservaring te combineren met het verhaal van hoofdpersoon Leah in haar debuutroman Genade. Ze woont in Huizen, is getrouwd met theatermaker- en ontwikkelaar Walter Supèr. Samen hebben ze twee kinderen.

Datum: woensdag 19 augustus. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 16,50. Inclusief maaltijd: € 37,- Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).

Meer berichten