Foto:

Coronaproof Knapsack Festival maakt eerste acts en locaties bekend

[DELFT] - Knapsack Weekend Delft Sessies, dat is de naam van de video variant van de tweede editie van het Delftse festival. Dit jaar kan de festivalbezoeker op reis met 10 videoclips van 10 lokale acts gefilmd op 10 Delftse locaties. De eerste locaties en acts, waaronder het Stadhuis en een Delftse breakdance crew, worden nu door de organisatie bekendgemaakt.

Bijzondere locaties

Een van de doelen van de nieuwe festival variant is om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe mooi en bijzonder Delft is. Daarom worden de videoclips gefilmd op opvallende Delftse locaties. De eerste 5 locaties zijn inmiddels bekend: het Stadhuis, het Agneta Park, Landgoed Uylenburg, T.U. Bibliotheek en de Paardentram. De organisatie kiest voor een mix van historische, groene, architectonische, innovatieve en culturele Delftse locaties.

“We zijn super blij met de gave locaties. Stiekem zijn de andere locaties ook al rond, maar we willen nog niet alles prijsgeven.” - Nick Keijzer

Lokale acts

Ook doet programmeur van het festival, Daan van de Putte, een tipje van de sluier omtrent de geboekte acts. Binnen het programma van het wereldse festival wordt gekeken naar acts met verschillende culturele achtergronden en kunstvormen. Dit jaar schitteren in ieder geval een Keltische folkgroep, een gipsy band, een koorddanseres, een breakdance crew en een sketch artist op het festival. Wat dacht je van L’Chaim, House of Styles, Ruji en Circus Kabel? 

19 en 20 september

Alle 10 de videoclips komen in het weekend van 19 en 20 september online en worden vanaf dat moment door heel de regio verspreid. Daarmee wil het festival bijdragen aan de regionale promotie van Delft en haar cultuur. Ook wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan het realiseren van een kleinschalig en zeer verrassend fysiek festival op zondag 20 september. Daarover maakt de organisatie later meer bekend.

“Het fysieke festival zal plaatsvinden in de binnenstad en krijgt natuurlijk een reizend en zeer opvallend karakter” -Hans Dunlop

Meer berichten