Foto:

Delftenaren geven kookboek met glutenvrije recepten uit

Kookboek Geniet Glutenvrij: een vegetarisch feestje in je keuken

Elke maaltijd is een klein feestje. Ook als je glutenvrij en vegetarisch eet. Dat is precies wat het nieuwe kookboek van Delftenaren Stefan Verhoeve en Ilona Punt laat zien. Geniet Glutenvrij is alweer het derde kookboek van het koppel dat het al jaren de culinaire website metzondergluten.com runt. Vier wat je wel kunt eten Ilona heeft coeliakie, glutenintolerantie, waardoor zij geen gluten kan verdragen. Stefan kan wel gluten verdragen, maar eet vegetarisch. Ook met deze combinatie is het mogelijk heerlijke gerechten op tafel te zetten. In Geniet Glutenvrij publiceren Stefan en Ilona hun favoriete recepten. De ruim 200 pagina’s in het kookboek bieden recepten voor elke dag, van ontbijt tot dessert en van snel te bereiden tot lekker uitgebreid koken. Ook met allergieën, zoals lactose en noten, wordt rekening gehouden. Bij elk recept staat de allergie-informatie aangegeven, inclusief handige suggesties om de recepten aan te passen naar deze diëten. De jarenlange ervaring met glutenvrij en vegetarisch eten komt goed naar voren in alle recepten en de tips in het kookboek. Naast recepten ook vele tips Met het kookboek duik je niet alleen de keuken in. Naast bijvoorbeeld tips voor keukenhulpjes en een glutenvrij thuis delen Stefan en Ilona ook hun tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden. In hun achtertuin in Delft staat een kleine kas vol met tomaten, bonen, courgettes en andere groenten, fruit en kruiden. Dat het een kleine stap is om zelf groenten te gaan kweken blijkt wel uit de verhalen, je hebt er niet eens een tuin voor nodig! Het kookboek Geniet Glutenvrij is vanaf nu te koop via metzondergluten.com.

Meer berichten