Foto:

Nationaal hitteplan ook voor dieren

Delft - Het nationaal hitteplan is van kracht. We moeten echter niet alleen zelf zorgen dat we voldoende drinken, ook moeten we aan de dieren denken. Egels, vogels, (wilde) bijen en hommels hebben water nodig. Natuurlijk Delfland doet daarom een oproep om een bakje met water op je terras of tuin te zetten.

"Zorg dat de dieren erbij kunnen zonder te verdrinken, vul een bak met knikkers met water tot net aan de bovenkant. Verschoon dit water per dag, borstel de bak dan ook schoon en gooi het oude water bij de planten in de tuin", aldus Natuurlijk Delfland. 

Gooi een plankje in je vijver of sloot, dit kan als landingsplaats dienen voor vogels en andere vliegende dieren. Natuurlijk Delfland ontvangt graag foto’s of filmpjes van deze drinkactie. Stuur ze aan afdelingdelfland@knnv.nl

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurinclusief. Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur. Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten