Midnight Ramler zorgt voor spetterende rock en roll.
Midnight Ramler zorgt voor spetterende rock en roll.

Wat is er te doen in Delft en de regio?

  Cultuur

Luisteren

Delft - Meditatie heeft vaak positieve effecten zoals mentale rust en helderheid. Toch is regelmatig mediteren voor de meeste mensen niet een makkelijke gewoonte. Kom daarom eens per maand via Hart en Ziel Luisterend mediteren. Ze mediteren in een groep waardoor een meditatieve staat makkelijker te bereiken is. Ze gaan mediteren via verschillende principes, dus niet alleen de geijkte meditatie waarbij gedachten naar niks moeten gaan, maar ook actieve meditatie, loopmeditatie, mantra's en begeleide meditatie. Tijdens de meditatieavond zal de meditatie opgenomen worden en deze kan herhaald worden op elk gewenst moment via Hart de online leeromgeving van Hart en Ziel. Opgeven kan per e-mail via info@hartenziel-online.nl of telefonisch via 06-10521351. Adres: Hart en Ziel, Hooikade 13, 2627 AB Delft. Startdatum: 25 januari 2018, tijd: 20.00-20.50, kosten: € 20 p/maand

Collecte hersenstichting

Regio - Elk jaar gaan ruim 18.000 collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenziekten en hersenaandoeningen. En dat kan iedereen overkomen, want 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een hersenaandoening. Dit jaar vindt de collecteweek plaats van 29 januari t/m 3 februari 2018. Voor het eerst kunt u ook pinnen. Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven voorlichting en voeren vernieuwende projecten uit.

Neuzelbeurs

Rijswijk - De Neuzelbeurs in De Broodfabriek in Rijswijk staat bekend om de honderden kramen aan tweedehands en nieuwe koopjes. Kleding, boeken, games, muziek, meubels, antiek, kunst, curiosa en nieuwe artikelen zijn te vinden tegen scherpe prijzen. In de Hus Zaal van De Broodfabriek houdt Loods of Stock een grote merken sale voor kinderkleding. Samples van meer dan 15 merken, collectie spring/ summer 2018 zijn te koop met 40% korting. KidzFestijn is aanwezig om gratis leuke workshops voor kinderen te verzorgen. Deelnemen aan de grootste koopjesmarkt van de regio? Kijk voor beschikbaarheid en boekingen op www.neuzelbeurs.nl of bel voor meer informatie 070-3075900. Entree Neuzelbeurs volwassenen: € 4,00, kinderen van 7 t/m 12 jaar: € 3,00, kinderen tot en met zes jaar gratis, een weekendkaartje voor twee dagen is te koop voor € 6,00 p.p. Locatie: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, Rijswijk, zie www.debroodfabriek.nl of www.neuzelbeurs.nl

Alpha-cursus

Delft - Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kan je bidden? Geneest God vandaag nog? Dit is een greep uit de thema's van de bekende Alpha-cursus die in de komende weken van start gaat in Delft. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond. Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De bijeenkomst start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt ruimte om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. De cursus is gratis. Soms wordt er voor de maaltijden een bijdrage gevraagd. Zie ook: www.alphacursus.nl.

Bitcoin

Delft - Leer alles wat je moet weten om te kunnen handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Wat zijn cryptocurrencies nu precies en hoe kun je op een veilige manier investeren? De cursus bestaat uit theorie én praktijk waarbij het leerdoel is om zelfstandig cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan. Als u na de cursus naar buiten loopt heeft u een hoop informatie op zak én een eigen portefeuille met daarin cryptocurrency ter waarde van enkele euro's. U kunt zich inschrijven op: www.aandeslagmetbitcoin.nl. De eerste cursus start op 17 februari bij de VAK in Delft. Aanvang 13.00 uur.

Inloophuis

Delft - Inloophuis Debora is er voor mensen met kanker en hun naasten. Bezoek de site: in het aanbod aan activiteiten is er vast iets dat bij u past. Populaire activiteiten zijn: lotgenotencontact, Reiki, voetverwennerij (voetmassages), make-up, coaching, huiskamergesprekken met koffie/thee en een lekkere versnapering. Stap over de drempel en laat u verrassen door onze professionaliteit en gastvrijheid. Inloophuis Debora, Aart van der Leeuwlaan 9, Delft. Bel 015-257 27 67 of bekijk www.inloophuisdebora.nl.

Rommelmarkt

Delft - Buurthuis de Wending heeft zaterdag 27 januari een rommelmarkt. Waar: Raamstraat 67, Delft. Er zijn nog tafels beschikbaar. Aanmelden tel: 0625318759.

Klaverjassen

Delft - Op donderdagavond 25 januari start Redeoss met haar voorjaarsserie klaverjassen in de Sportkantine van Redeoss in Sophia Revalidatie, R. de Graafweg 1, te Delft. Aanvang: 19:30 uur. Kosten per avond: 2 Euro. Vooralsnog wordt gespeeld op8 tafels met prijsjes voor de geluksronde en de loterij. Na 4 avonden vindt in april de prijsuitreiking met het behaalde aantal punten voor de wisselbeker en de einduitslag. U kunt zich ter plekke melden of via aad@redeoss.nl of tel.nr. 015-2560965 t.n.v. Aad Verbeek

Kringloopmarkt

Schipluiden - Zaterdag 27 januari is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen tweedehands spullen en boeken. Er zijn veel gesorteerde boeken, elektrische apparaten, fotolijsten, lampen, tassen, mandjes, kleine meubeltjes enz. Voor elk wat wils. Ook zijn er CD's, DVD's, grammofoonplaten, puzzels of een leuk gezelschapsspel. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan, 2636 HW in Schipluiden van 10.00 - 14.00 uur. De Kasteellaan vindt u achter de AH, daar is ook gelegenheid om te parkeren. Deze is voortaan iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk! Meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 015 3809482

Midnight Rambler

Delft - De spetterende rock en roll van de Midnight Rambler blijft café de V nog steeds in de benen zitten. En om dit gevoel vast te houden is de band, die de afgelopen jaren al vaker in de V optrad, gevraagd om weer zo'n dynamische avond neer te zetten. Geen woorden zijn er eigenlijk verder nodig. De Haagse band Midnight Rambler doet de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw herleven. Rock'n roll, de Rolling Stones, publiek op de vloer en swingen - dat is het doel van de leden van deze band. De rhythm and blues spatten er eveneens vanaf en Delft kan daar van meegenieten. Naast het zeer brede repertoire van Stones nummers laat de formatie ook sounds van andere smaakmakende bands uit die swingende tijd de revue passeren. Midnight Rambler, rock'n roll. Zaterdag 27 januari gratis vanaf 22.00 in café de V, Voorstraat 9 te Delft.

Stadsfilosoof

Delft - Sinds 2014 houdt stadsfilosoof Hubertus Bahorie een open spreekuur. Zijn motto: 'Ik filosofeer over alles en met iedereen!' Het spreekuur bij het Stads Koffyhuis is iedere vrijdagochtend (m.u.v. vakanties) van 9.30 - 11.30 u vrij en onaangekondigd toegankelijk. Voor een goed (verdiepend, inspirerend, verhelderend) en praktijkgericht gesprek. Van harte welkom! Volgende week schrijft de stadsfilosoof weer zijn maandelijkse column in de Delftse Post.

Out of office poëzie

Delft - "Ik ben niet op kantoor en kan mijn mail niet beantwoorden. Voor dringende zaken kunt u…" Wat een saaie en inspiratieloze boodschap. In De PoëzieWeek leer je in één dag een poëtisch alternatief te schrijven voor werk of privé, waarmee je een lach op het gezicht van de teleurgestelde mailer tovert. De dagworkshop is op zaterdag 27 januari van 10.00 tot 16.00 uur in DE VAK, Westvest 9, Delft. Docent: Margriet van Bebber. Kosten: € 79

Squonk plays Genesis

Delft - De Delftse Genesis Tributeband 'Squonk plays Genesis' is nu bijna 5 jaar onderweg met de theatershow 'The Story of Genesis', waarin het verhaal van de wereldberoemde Engelse symfonische rockband Genesis wordt verteld. De band neemt je mee op een tijdreis door de Genesis-klassiekers: van Firth of Fifth en via Entangled en Afterglow naar Ripples. Ondersteund met videobeelden, gesproken woord en uiteraard de tijdloze muziek beleef je ruim twee uur een symfonie van topmuziek. Op zaterdag 27 januari om 20.30 uur staan zij in het Rietveld Theater.

Meer berichten