Aristakes bij zijn pianovleugel thuis. Foto: Martin Reitsma
Aristakes bij zijn pianovleugel thuis. Foto: Martin Reitsma (Foto: Martin Reitsma)

Zanger Aristakes Jessayan treedt op bij Plan B

  Cultuur

Door Martin Reitsma

Zondagmiddag 4 februari treedt zanger/entertainer Aristakes Jessayan op bij Indonesisch restaurant Plan B aan de Botermarkt 15 in Delft. Hoog tijd om hem eens op te zoeken en te vragen naar zijn passie voor muziek.

Delft - We worden door hem en zijn charmante vrouw Nicole gastvrij ontvangen in hun mooie vrijstaande huis. Dé blikvanger in zijn smaakvol ingerichte woning is de witte vleugel waar al heel wat prachtige composities op zijn gespeeld. Tijdens ons interview staat Aristakes diverse keren op en neemt spontaan plaats achter zijn vleugel om prachtige nummers te laten horen. Met zijn zoetgevooisde stemgeluid brengt hij elke luisteraar direct in vervoering.

Aristakes Jessayan, zoals zijn volledige naam luidt, werd geboren in Athene, Griekenland. Als 3-jarige kleuter kwam hij met zijn van oorsprong Armeense ouders naar Nederland, waar hij op zijn zevende jaar begon met pianolessen. Vanaf 1974 treedt Aristakes als pianist en zanger op tijdens vele feesten/partijen in Nederland en ver daarbuiten. Zijn eerste single "Sentimental Song" was zelfs AVRO's Radio- en tv-tip. Begin jaren tachtig haalde hij de Nederlandse top-40 met onder meer: "Don't wanna live without you" en het duet met Ciska Peters '"Kom in mijn armen". Voorts is er van hem in 1992 een prachtige piano-cd verschenen. Hij ontmoette wereldsterren zoals Demis Roussos en Charles Aznavour en deed optredens op tal van grote podia. "Mijn hoogtepunt als zanger is toch wel het live zingen van het Armeense volkslied voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd Nederland-Armenië op 30 maart 2005 in het PSV stadion en uitgezonden door SBS6," vertelt hij.
Afgelopen november trad hij al met veel succes op in Delft. "Ik kom er graag met mijn vrouw en geniet van de prachtige huizen, grachten en bezienswaardigheden. Ik vind de Delftenaren ook spontaan en vriendelijk. Jullie hebben een mooie popgeschiedenis met bands als de Tee Set, After Tea, Alquin en Jody Bernal" gaat hij verder.

Zijn repertoire kan als all-round worden omschreven. Hij zing ook veel van Neil Diamond. Verder speelt Aristakes in de stijl van Elton John, Billy Joel, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Ronan Keating, Michael Bublé, Sting, Robbie Williams etcetra. Bij Plan B aan de Boterbrug 15 in Delft kunt u op zondag 4 februari tussen 15.00 en 18.00 uur genieten van een bruisend optreden. De toegang is gratis.

Meer berichten