La Galanía komt met stersopraan Raquel Andueza naar Delft

  Cultuur

Het Spaanse ensemble La Galanía is met de vermaarde sopraan Raquel Andueza op woensdag 22 mei om 20.15 uur te horen in de Lutherse Kerk in Delft. Het barokensemble heeft voor zijn nieuwe tournee een programma samengesteld met geestelijke muziek uit de Spaanse Gouden Eeuw van componisten als Sebastian Dúron en Cristoforo Caresana. Deze folias, zarabandas, morenas en gitanas zijn een feest voor stem en instrumenten. 
 
La Galanía werd in 2010 opgericht door Andueza en Jesus Fernández Baena en is gespecialiseerd in barokmuziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. La Galanía is tegenwoordig een van de belangrijkste ensembles binnen de Spaanse oude muziek. De warme maar transparante stem en het verbluffende kleurenpalet van de sopraan Raquel Andueza bezorgden haar een grote schare aan trouwe fans.
Het Seizoen Oude Muziek, van de makers van het Festival Oude Muziek, staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.


Meer berichten