<p>Anthonu Sintniklaas (vooraan) in actie bij een eerdere wedstrijd.</p>

Anthonu Sintniklaas (vooraan) in actie bij een eerdere wedstrijd.

(Foto: Dick de Wal)
Sporter van de week

Anthony Sintniklaas goed van start

  Nieuwsflits

Door: Dave Grondel

Na een voetballoze periode van bijna zes maanden is Anthony Sintniklaas (30) blij dat hij eindelijk weer mag voetballen. De aanvaller van Wippolder liet zich zondag tijdens de bekerwedstrijd tegen VUC (1-1) direct gelden. In de 88e minuut krulde hij een vrije trap fraai binnen.

Delft - Anthony Sintniklaas was blij dat hij zondag eindelijk weer eens tijdens een wedstrijd in actie kon komen. Na het uitbreken van de Pandemie stond de voetbalcompetitie zes maanden stil. “Dat was supervervelend. Hoe ik de maanden ben doorgekomen? We kregen van onze trainer Ronald Hes een schema mee. Dat heb ik zo goed mogelijk proberen te volgen. Al was dat niet altijd even makkelijk. Je bent toch veelal op jezelf aangewezen. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om samen met mijn zoontje er op uit te trekken. Hij fietsend en ik er achteraan rennen. Dat was wel leuk”, zegt Sintniklaas. Hoewel de coronamaatregelen maken dat er veel anders is dan het normale, geniet hij zeker weer met volle teugen van het trainen en wedstrijden spelen. “Ik heb het allemaal gemist. Toch merk je natuurlijk wel dat het allemaal anders is. Zo mogen we niet met z’n allen in een kleedkamer zitten en moeten we ons thuis omkleden en douchen. Daarnaast moeten we ons eigen flesje water van thuis meenemen. Dat voelt zeker vreemd maar goed we voetballen eindelijk weer.” Tot aan de bekerwedstrijd tegen VUC van afgelopen zondag had trainer Ronald Hes zijn spelers nog geen (oefen)wedstrijd in actie laten komen. “Doordat we lang geen wedstrijden hebben gespeeld heeft de trainer er voor gekozen om niet direct met oefenwedstrijden te starten om zo blessures te voorkomen. Ik moet zeggen dat ik mij op dit moment goed fit voel. Tegen VUC maakte ik zonder problemen de negentig minuten vol.” De blonde aanvaller bewaarde tegen de zondag eersteklasser het beste voor het laatst. In de 88e minuut krulde hij een vrije trap stijlvol achter de Haagse goalie Steven Verstraten. Daarmee bezorgde hij Wippolder een dik verdiend punt. “Dat gaf zeker een heerlijk gevoel. Robbie Nooteboom en ik wisselen het nemen van vrije trappen vaak af. Aangezien Robbie al was gewisseld kon ik achter de bal gaan staan.” Het districtsbekertoernooi is voor Wippolder zeker geen topprioriteit.

“Toch merk je wel dat het allemaal anders is”

De resterende twee wedstrijden tegen DCV (5 september) en HVC”10 (12 september) worden door de Delftenaren vooral beschouwd als oefenwedstrijden. “ Alles is er bij ons op gericht om op 20 september goed voorbereid aan de competitieopening tegen Excelsior’20 te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat we om de prijzen mee kunnen gaan doen. Vorig seizoen waren we voor het stilzetten van de competitie al goed op weg. Die lijn moeten we nu gaan doortrekken. De selectie is intact gebleven en de nieuwe jongens zijn een versterking. Wat ik wel jammer vind is dat we in de Rotterdamse poule zijn ingedeeld. Ik vind het altijd wel leuk om tegen de Haagse clubs te spelen.”

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten