Foto:

Opening nieuw gebouw Scouting Den Hoorn

  Nieuwsflits

Op zaterdag 5 september is het nieuwe clubhuis van Scouting Den Hoorn feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is helemaal geschikt is voor Scoutinggroepen en ook voor naschoolse opvang (Zon!). 

Het is een duurzaam gebouw met zonnepanelen, WTW en warmtepomp. Er zijn verschillende lokalen voor de groepen, sanitaire voorzieningen, ruime keuken,… en dankzij de crowdfunding, een ingerichte botenloods voor opslaan van bootmaterialen en onderhoud aan de boten tijdens de winter.  

‘s Ochtends hebben de Bevers en Waterwelpen uitgebreid afscheid genomen van het oude, lege gebouw aan Tanthofkade, om vervolgens al zingend naar het nieuwe gebouw te paraderen. Eenmaal aangekomen bij het nieuwe gebouw was het feest: de vlaggen en ballonnen hingen uit! Na een officieel praatje van nieuwe groepsvoorzitter Bert-Rik was het tijd voor een rondleiding en de inzegening van het nieuwe gebouw. Er werd afgesloten met taart en limonade voor iedereen. 

’s Middags was het tijd voor de Waterscouts en Explorers om het nieuwe pand te openen! Deze oudere leden (12-17) werden uitgedaagd om het ‘scouting’ vuur van het oude naar het nieuwe gebouw over te varen. Met dit vuur werd op de nieuwe locatie een touw doorgebrand waardoor het Scouting Den Hoorn bord werd onthuld. Ook bij hen hield de groepsvoorzitter een praatje en kregen iedereen een rondleiding door het nieuwe gebouw. 

Aan het einde van de middag was het tijd voor de opening voor de volwassenen. Na een praatje van de (aftredend) nieuwbouwcommissievoorzitter Johan van den Berg en groepsvoorzitter Bert-Rik de Zwart heeft de burgemeester van Midden Delfland, Arnoud Rodenburg, het gebouw geopend. Na een afrondende inzegening van de vlaggenmast door kapelaan Bertran van Paassen en het hijsen van de Scouting Den Hoorn vlag was het gebouw Scouting Den Hoorn officieel geopend. 

Hierna werden er in kleine groepen rondleidingen gegeven in het gebouw en werd er afgesloten met een feestelijke borrel. 

Zoals eerder misschien al te lezen was ging deze opening gepaard met een wisseling van groepsvoorzitter. Na ruim 5 jaar actieve inzet heeft inmiddels oud-voorzitter Eelco van Cooten besloten het stokje over te dragen wanneer het nieuwe gebouw klaar was, hiervoor was de opening natuurlijk het meest geschikte moment. De scouting is Eelco erg dankbaar voor de afgelopen jaren, mede dankzij hem is er een prachtig nieuw scoutinggebouw in het sportpark verrezen. Daarnaast zijn zij erg blij dat Bert-Rik de Zwart de nieuwe groepsvoorzitter is geworden. 

Op dit moment meer heeft Scouting Den Hoorn meer dan 160 actieve jeugdleden hebben en de groep groeit nog steeds. Scouting Den Hoorn kan met dit gebouw weer een lange tijd vooruit kunnen. Iedereen van de groep kijkt er erg naar uit om in het nieuwe gebouw allerlei uitdagende activiteiten te houden

Meer berichten