Daan Burgering is klaar voor Berkel foto: Vitesse Delft
Daan Burgering is klaar voor Berkel foto: Vitesse Delft (Foto: )
Sporter van de week

Daan Burgering is echte clubspeler

  Nieuwsflits

Sporter van de Week

Door: Dave Grondel

Na een goede voorbereiding lijkt Vitesse Delft klaar voor de competitiestart. Aanvoerder en clubspeler pursang Daan Burgering (26) kijkt dan ook met optimisme vooruit naar de seizoensouverture tegen Berkel.

Delft - Van amateurvoetballers wordt vaak gezegd dat zij nog maar weinig clubliefde kennen. Tijdens de overschrijvingsperiode is het dan ook vaak een komen en gaan naar andere clubs. Geld speelt hierbij zeker een belangrijke rol. Voor Daan Burgering geldt dit zeker niet. Hij speelt al zijn hele voetballeven voor een club. Namelijk Vitesse Delft. Hij heeft het naar zijn zin op sportpark Tanthof Zuid. Dus waarom zou hij dan verkassen. “Dit is inderdaad mijn club. Mijn vrienden spelen hier in lagere teams. Ik heb zeker mijn ambities als voetballer maar die vind ik hier. Vandaar ook dat ik niet de behoefte voel om naar een andere club over te stappen.” Zijn broer Rick zocht na vorige seizoen wel een nieuwe uitdaging en vond deze bij het Haagse Quick. “Hij had behoefte aan een nieuwe prikkel. Dat werd vorig seizoen ook wel duidelijk. Hij scoorde minder en speelde meer op zijn routine. Ik was er vorige week bij toen hij tijdens zijn eerste competitiewedstrijd tegen DEM (4-1) direct driemaal wist te scoren. Ik ging trots naar huis”, lacht de aanvoerder van de Delftse zaterdag tweedeklasser. Hij kijkt uit naar dat wat komen gaat. Namelijk de start van de competitie zaterdag tegen Berkel. Tijdens de achterliggende drie gewonnen bekerwedstrijden scoorde Vitesse Delft er met zestien treffers lustig op los. Het goede presteren schept dan ook verwachtingen. “We hebben zeker een ploeg waarmee we hoge ogen kunnen gooien. Daar geloof ik ook in. In tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen spelen we nu wel in een andere tweedeklasse. Waar we de voorbije twee seizoenen in de Rotterdamse poule speelden, komen we nu uit in de meer Haags geënte poule. Ik schat de concurrentie hoger in. Clubs als DSO, UVS en SVC’08 zijn sterk. Ik kijk in elk geval enorm uit naar deze wedstrijden. Het zijn aansprekende tegenstanders.”

Aanvoerder

Als aanvoerder draagt hij naar eigen zeggen een bepaalde verantwoording. “Niet alleen in het veld maar zeker ook daarbuiten. Zo help ik mee aan het organiseren van teamuitjes en overleg ik veel met onze trainer John Hage. Binnenkort gaan we weer met de ploeg op stap. Het is een rol waar ik mij zeker prettig bij voel.” Waar Burgering in het verleden wekelijks op een andere positie speelde is hij nu de vaste nummer tien. “Dat ik overal kan spelen heeft natuurlijk als voordeel dat ik altijd aan spelen toekwam, alleen gaf het wel onrust in mijn spel. Nu voel ik mij meer op mijn gemak. Ik ben rustiger geworden en dat komt mijn spel zeker ten goede.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten