Lezing voor ouderen in Tanthof over documentaires door Rudi de Boer


<p>Filmdocent Rudi de Boer geeft de lezing</p>

Filmdocent Rudi de Boer geeft de lezing

(Foto: Dennis Goedbloed | DeeGee.net Be)

Lezing voor ouderen in Tanthof over documentaires door Rudi de Boer

  Nieuwsflits

Het filmproject ‘wonen op leeftijd’ is afgelopen vrijdag van start gegaan in de Delftse wijk Tanthof. Oudere wijkbewoners werken gedurende 20 weken toe naar een eigen gemaakte film onder begeleiding van filmdocenten en studenten. Onderdeel van dit project is een lezing van befaamd filmkenner en filmdocent Rudi de Boer. 

Delft - Vrijdag 25 september, zal hij klaarstaan om 9:30 uur om een gratis lezing te verzorgen over het filmgenre documentaires. Rudi legt uit: “Een interessante filmvorm naast de fictiefilm, is de documentaire. Ook documentairemakers maken gebruik van een script en bedenken daar van tevoren vaak al beeld bij. Denk aan een telefoon die rinkelt nadat hij al een paar seconden in beeld is. Of een deur die meteen wordt opengedaan als er aangebeld wordt. Maar dit gaat ook over meer inhoudelijke zaken, waarbij verhalen soms gedeeltelijk of geheel in scène gezet worden en sommige scènes worden nagespeeld door acteurs. Soms worden kijkers achteraf erg boos als ze erachter komen dat (delen van) documentaires niet echt zijn, is dit wel terecht? Aan de hand van een paar fragmenten analyseren we de keuzes die filmmakers maken bij het maken van hun documentaires.

De opdrachtgevers van Rudi zijn o.a. Filmhuis Den Haag, Internationaal Film Festival Rotterdam en het Nederlands Filmfestival. Vrijdag komt Rudi speciaal naar Delft om voor 65-plussers de filmlezing te geven. Geïnteresseerd geraakt? U kunt zich aanmelden door te mailen naar Joost van Vliet: jvvliet@hhs.nl

Wilt u na afloop van de lezing meedoen met het gratis filmproject ‘wonen op leeftijd’, dan bent u van harte welkom om u in te schrijven. Dit is een project van de Haagse Hogeschool en wordt gefinancierd door het Fonds RCOAK en De Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden