<p>Loudi Stolker in de gang van het hospice</p>

Loudi Stolker in de gang van het hospice

(Foto: )

Zoektocht naar een droomlocatie

  Nieuwsflits

Marie-Jet Eckebus

Sinds 2016 zijn Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) en Hospice Delft gefuseerd en werken zij naar volle tevredenheid samen onder de naam Hospice en VPTZ Delft. Er is regelmatig een wachtlijst voor het hospice. Vandaar dat men op zoek is naar een nieuwe locatie.

DELFT - Het hospice, gevestigd op de zesde verdieping in Delfshove, oogt zoals een gemiddeld verzorgingshuis. Een lange gang met her en der schilderijen en kunstwerken aan de muur. Aan weerszijden zijn de kamers van bewoners. Op een plankje aan de wand staan vijf brandende lichtjes, als symbool voor de vijf bewoners die momenteel in het ‘Bijna thuis huis’ verblijven. De vraag naar kamers in de Hospice stijgt. Loudi Stolker, voorzitter van het bestuur, heeft daar een logische verklaring voor: “Mensen worden steeds ouder, hun zorgende partners dus ook. Kinderen werken vaak. Verder zijn er meer alleenstaanden en is er minder thuiszorg beschikbaar.” Het plan is om uit te breiden van vijf naar zeven kamers. “Daarbij denken we aan een kostbare verbouwing op de huidige locatie óf voor een nieuwe locatie.” Een nieuwe locatie heeft de voorkeur. “Het liefst op de begane grond, in een veilige, groene omgeving en goed bereikbaar met het OV. Het is voor de bewoners heerlijk om naar buiten te kunnen. Om het gras te ruiken, bomen te zien en vogels te horen,” zegt Stolker. “Door aandacht te vestigen op onze zoektocht hopen we uiteindelijk de gedroomde locatie te vinden. Onze bewoners hebben een levensverwachting van ongeveer vier weken. In sommige gevallen hebben ze voorheen thuiszorg gekregen van VPTZ. Maar wanneer thuis blijven niet langer mogelijk is, vanwege de intensieve zorg die nodig is, krijgen mensen in het hospice een ruime kamer met hun vertrouwde spullen van thuis en een eigen badkamer. De wensen van de bewoners staan bij ons centraal. Ze worden verzorgd door ervaren verpleegkundigen van Careyn en betrokken, geschoolde vrijwilligers.”

Zoek mee naar een nieuwe locatie

Hospice en VPTZ Delft hoort graag van u wanneer u tips of ideeën heeft voor een nieuwe locatie binnen de gemeente Delft. Neem contact op via tel. 015-2573121 of via e-mail info@hospice-vptzdelft.nl.. Voor meer informatie: raadpleeg de website www.hospice-vptzdelft.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden