<p>Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (in oranje jas) helpt mee zwerfafval op te ruimen in het Delftse Hout. Ook het Groene Mannetje was aanwezig om de vrijwilligers aan te moedigen.</p>

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (in oranje jas) helpt mee zwerfafval op te ruimen in het Delftse Hout. Ook het Groene Mannetje was aanwezig om de vrijwilligers aan te moedigen.

(Foto: De Papaver)

Staatssecretaris Van Veldhoven helpt mee om het Delftse Hout schoon te maken

  Nieuwsflits

Zaterdag 19 september was het World Cleanup Day. Op deze dag gingen overal ter wereld mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Ook in Delft werd de World Cleanup Day georganiseerd, mét hoog bezoek! Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, heeft haar handen uit de mouwen gestoken en samen met een groep vrijwilligers het Delftse Hout opgeruimd. Deze opruimactie was georganiseerd door De Papaver en de Natuurwacht. Naast het opruimen van zwerfafval was mevrouw Van Veldhoven ook erg geïnteresseerd in het werk dat gedaan wordt door De Papaver en de Natuurwacht.

Met de actie van De Papaver en de Natuurwacht in het Delftse Hout hielpen ook medewerkers van IKEA, het WestCord Hotel, vakantiepark Delftse Hout en de Schaapskooi mee. Het was een leuke ‘burenactie’. Deze opruimactie was één van de zeventien opruimacties die werden georganiseerd in Delft. In totaal hebben meer dan 240 vrijwilligers zwerfafval opgeruimd in Delft! Gezinnen, bedrijven, scholen en maatschappelijke organisaties: allerlei groepen hebben een actie georganiseerd. Met name peuken, reinigingsdoekjes en blikjes energydrank werden heel veel gevonden tussen het zwerfafval. Daarnaast ook veel grofvuil, zoals fietsen en tuinstoelen. Mede dankzij deze groep vrijwilligers is Delft weer een stuk schoner!

Wil je ook eens een opruimactie organiseren? Neem dan contact op met De Papaver om opruimmaterialen te lenen. Dit kan via contact@papaverdelft.nl of 015-3649238.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden