<p>Els Wallenburg met de Ethiopische student Ammanuel Bekele genieten van een corona-proof lunch tijdens een fietstocht door de omgeving.&nbsp;</p>

Els Wallenburg met de Ethiopische student Ammanuel Bekele genieten van een corona-proof lunch tijdens een fietstocht door de omgeving. 

(Foto: Familie Wallenburg)

'Meet the Dutch' zoekt vrijwilligers

  Nieuwsflits

Door: Robbert Roos

Meet The Dutch is een programma van IHE Delft, een opleidingsinstituut waar jaarlijks zo’n 400 studenten uit 70 verschillende landen een postacademische opleiding volgen op het gebied van water, milieu en infrastructuur. Om hen een warm ‘Hollands’ welkom te heten en hen wegwijs te maken in onze maatschappij en cultuur is Meet The Dutch dringend op zoek naar vrijwilligers voor de eerste vier maanden.

Delft - Els Wallenburg en Joost Scholtsz zijn inmiddels al 30 jaar betrokken bij het programma Meet The Dutch. Eerst als vrijwilliger, de laatste tien jaar ook als coördinator. Daar ontving het echtpaar dit jaar zelfs een lintje voor. “Omdat de lessen nu online gegeven worden en de studente veel op hun kamer zijn is het voor hen belangrijk om iemand uit Nederland te kennen”, vertelt Els. “Het is voor hen de ultieme mogelijkheid om Nederland, haar cultuur en haar inwoners wat beter te leren kennen.” Ook voor de familieleden van de student, die achterblijven, is het fijn om te weten dat hun dierbare iemand kent die hier woont. Normaal gesproken zijn er naast het programma ook introductieweken. “Die zijn door corona komen te vervallen”, legt Els uit. “Studenten die uit het buitenland komen moeten eerst veertien dagen in quarantaine. Dat is best eenzaam als je verder niemand kent.” 

‘Best eenzaam als je verder niemand kent’

Voor het komend studiejaar, dat in november begint, worden ongeveer 200 internationale studenten verwacht, die afhankelijk van hun reismogelijkheden tussen eind oktober en 1 januari in Delft aan zullen komen. “Het is fijn als er al online contact is vóór de studenten aankomen”, legt Els uit. “Om te voorkomen dat de studenten op een wachtlijst terecht komen zoeken we nu al extra vrijwilligers.” Als vrijwilliger krijgt u de unieke kans om mensen uit andere culturen te ontmoeten. Wat u met elkaar afspreekt staat helemaal vrij. “We hebben allemaal een mobieltje waarmee we online contact kunnen maken, ook tijdens de quarantaineperiode”, vertelt Els. “ Eventueel kunt u, binnen de RIVM-richtlijnen, ook een fietstocht maken, of ets cultureels doen. Door het programma ontstaan vaak bijzondere vriendschappen.

Informatie en aanmelden

Bent u geïnteresseerd geraakt in het programma of heeft u nog vragen? Kijk dan voor meer informatie op http://meetthedutch.un-ihe.org. Het insturen van het aanmeldingsformulier is vrijblijvend; de coördinatoren nemen dan contact met u op. Ook kunt u contact opnemen via: meetthedutch@un-ihe.org of 015 2622086.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden