Annika Mars werkt hard aan haar tafeltenniscarrière
Annika Mars werkt hard aan haar tafeltenniscarrière (Foto: )

Annika Mars geniet van eredivisie

  Nieuwsflits

Sporter van de Week

Door Dave Grondel

Annika Mars wacht met de dames van DHC na twee wedstrijden in de eredivisie nog op de eerste overwinning. Desalniettemin geniet ze zeker wel van het spelen op het hoogste niveau. “Ik wil steeds beter worden.”

Delft - Dat de eerste twee wedstrijden op het hoogste niveau nog geen winstpartijen hebben opgeleverd daar wordt niemand bij DHC nerveus van. De nederlagen tegen Anytime Fitness/West (6-0) en afgelopen zaterdag tegen het Leidse Scylla (4-2) waren min of meer al ingecalculeerd. “Dat zijn twee titelkandidaten. We waren al erg tevreden met de twee punten die we tegen Scylla hebben weten te scoren. Wij moeten het niet hebben van dit soort wedstrijden. Er komen straks wedstrijden aan tegen tegenstanders met wie we gaan strijden om handhaving. Dan moeten we er staan”, zegt Annika Mars. De speelster van DHC laat zich door de nederlagen absoluut niet ontmoedigen. Integendeel. De aanvallend ingestelde speelster geniet van het tafeltennis op het hoogste niveau. In de eredivisie gaan veel zaken anders dan zij gewend was op de lagere niveaus. “De zaken worden strakker aangepakt. Ja, daar geniet ik wel van.” Het tafeltennissen op het hoogste niveau past bij haar ambities om een betere speelster te worden. “Ik train nu tweemaal per week met DHC en daarnaast probeer ik één tot tweemaal per week bij andere clubs extra te trainen omdat die mogelijkheid bij DHC jammer genoeg ontbreekt. Zo ben ik veel bij TOGB te vinden. Daar werk ik samen met Michel de Boer. Een trainer waar ik veel van kan leren. Ik wil mij ontwikkelen daarom investeer ik zoveel tijd in mezelf..”

Hans Lingen

Over trainers gesproken. DHC wordt sinds dit seizoen getraind en tijdens de wedstrijden begeleid door Hans Lingen. Een routinier die eerder samenwerkte met onder meer Bettine Vriesekoop. Een van de meest bekende tafeltennissters uit de Nederlandse geschiedenis. “Ik vind het werken met Hans een fijne ervaring. Hij kan mooie verhalen vertellen over zijn belevenissen als bondscoach en het samenwerken met Bettine Vriesekoop. Daar mag ik graag naar luisteren. Wanneer we met DHC ergens binnenkomen dan merken we meteen dat Hans een bekende verschijning is. Hij wordt in elke sporthal herkend. De mensen vragen zich dan verrast af wat hij doet bij een bescheiden club als DHC. Mooi toch.”

Sponsors

DHC slokt niet alleen sportief maar ook op andere fronten veel van haar vrije tijd op. Zo houdt zij zich als bestuurslid bezig met de pr-activiteiten rond het team. “Nadat we eerder een al kledingsponsor hebben gevonden heeft zich nu ook binnen de club een sponsor bij ons gemeld. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Binnenkort kunnen we de kleding met sponsoropdruk eindelijk aan de buitenwacht tonen. Dat komt onze uitstraling ook meer ten goede.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden