Foto: Pixabay

Ook mondkapjes in Delft

  Nieuwsflits

Vanaf dinsdagavond 29 september 18.00 uur geldt in de regio Haaglanden, waar ook Delft onder valt, het dringend verzoek in openbaar toegankelijke ruimtes een mondkapje te dragen.

Op maandag 28 september maakte premier Rutte bekend, dat er in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een dringend verzoek ging gelden in winkels. De veiligheidsregio heeft gisteren besloten dit verzoek uit te breiden tot de hele regio Haaglanden en de oproep niet alleen te laten gelden voor winkels maar voor alle publiek toegankelijke ruimtes, zoals horeca (tot u op uw plaats zit), musea en gemeentehuis. Het verplicht stellen van een mondkapje vanuit overheidswege is niet mogelijk, wel is bijvoorbeeld de eigenaar van een winkel gerechtigd u de toegang te ontzeggen. Supermarktketen Albert Heijn heeft inmiddels al aan zijn personeel laten weten dat voor hen een mondkapjesplicht gaat gelden.

Voorzichtigheid

Over het nut van mondkapjes is nog steeds veel discussie onder de wetenschappers. De burgemeesters van de veiligheidsregio kiezen voor het beginsel: Alle beetjes helpen. Opvallend is wel dat Nederland op dit moment relatief gezien zo ongeveer de slechtste leerling van de klas is binnen Europa qua aantal besmettingen per 100.000 inwoners en ook het enige land is waar niet tot nauwelijks mondkapjes worden gedragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden