Foto: Singdekker@live.nl

Het Reinier de Graaf ziekenhuis bedankt de regio voor de Compassiebeer

  Nieuwsflits

Vandaag is de Compassiebeer op het voorplein van het Reinier de Graaf officieel onthuld. Dit gebeurde in aanwezigheid van directievoorzitter Carina Hilders, initiatiefneemster Adriënne Rombout en wethouder van Cultuur Bas Vollebregt. De 4,5 meter hoge, driedimensionale teddybeer met een vacht van plantjes is geschonken door ondernemers en vrijwilligers uit de regio en staat symbool voor de waardering voor de zorg. Het Reinier de Graaf ziekenhuis is trots op de Compassiebeer en bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bekijk de video hier

Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis: “Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio en daarbuiten zich hebben ingezet om deze Compassiebeer mogelijk te maken. Het is een excentrieke verschijning waar je niet omheen kunt. Het maakt dat onze zorgprofessionals de beer dagelijks zien en zich gesteund voelen. Ook als zij na een lange zware dag moe zijn en naar huis gaan. Die erkenning hebben zij verdiend, zeker in deze zware tijden van Covid-19.” Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een sterk regionaal verankerd ziekenhuis dat 24/7 de beste zorg aan patiënten levert. De Compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. “Samen staan we sterk!’ en dat past bij het Reinier: Samen zorgen we met compassie voor de regio.”

Waardering voor de zorg

Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die de afgelopen maanden voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst wordt voortgezet. Om dat te realiseren startte zij het initiatief voor de Compassiebeer. Hij is opgebouwd uit een stalen constructie en is maar liefst 4,5 meter hoog en 3,5 meter breed. Met een inventief bewateringsssysteem wordt de vacht van plantjes automatisch verzorgd. “Met de groene groei van deze gigantische knuffelbeer maken wij het gevoel van ‘samen sterk’ zichtbaar. De compassiebeer is een teken van verbondenheid. Sterk, zachtaardig en open voor verandering. Ik gun dat iedereen compassievol om kan gaan met zijn of haar gegeven situatie.”

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis voor de regio waarbij samenwerking met de omgeving van essentieel belang is voor de zorg in de toekomst.Het is de bedoeling dat de Compassiebeer gedurende vijf jaar voor een glimlach zorgt bij de hoofdingang van het Reiner de Graaf ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Meer berichten