Foto: Marco Zwinkels

Herfstvakantie in volle gang bij Museum Prinsenhof Delft

  Nieuwsflits

In het teken van de herfstvakantie vond op zondag 18 oktober de workshop DIY Delfts Blauw plaats, in Museum Prinsenhof Delft. Verdeeld over de middag maakten maar liefst 74 deelnemers hun eigen meesterlijke Delfts blauwe creatie, naar eigen fantasie of met de collectie van het museum als inspiratie. De volgende workshops vinden plaats op woensdag 21 oktober en zondag 25 oktober. Deelname is € 1,- per persoon en geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Reserveren is verplicht en kan via prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie

Nog de hele week, tot zondag 25 oktober zijn er activiteiten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de MuseumBingo spelen, waarbij men met een bingokaart in de hand speuren door het gebouw. Na het vinden van alle afbeeldingen en een volle bingokaart, wacht er een verrassing. Daarnaast is er ook een Familiespeurwaaier. Families kunnen opdrachten uitvoeren om tot de juiste oplossing van het raadsel te komen, een goede samenwerking met elkaar is hierbij heel belangrijk. Kijk voor meer informatie en online reserveren op prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie. 

­­­­­­

Over Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is hét kunst- en cultuurhistorische museum van Delft. De vaste opstelling is gebaseerd op drie thema’s die samen het fundament vormen van het museum: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Het museum laat zien hoe deze Nederlandse iconen aan de stad Delft zijn verbonden en hoe zij het gezicht van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van tentoonstellingen en een veelzijdige programmering wordt dit telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Meer berichten